Fönfunderingar

Idag har det åter varit pudelbadardag för Tim, jag ska strax starta klippandet. Medan jag borstar och fönar så flyger ju tankarna ganska fritt det är ju ett ganska mekaniskt arbete så att säga.

På nätet råkade jag hamna på en sida med en artikel av en känd hundpersonlighet som tyckte att man skulle titta i sin garderob för att se om man var mogen för att skaffa hund. Och av någon konstig anledning fastnade det i mitt huvud.

Var den välorganiserad så var man redo, annars inte eftersom en hund behöver så mycket struktur! Förvisso är ordning och reda aldrig fel fast i det här fallet tycker jag mer det speglar den individens förhållningssätt till hundar. Tycker man att det krävs mycket kontroll, disciplin o s v så klart att man tycker att det krävs mycket fasta rutiner också.
En ännu obadad Tim på bordet.

Jag tror inte alls att hundar kräver att man slaviskt ska följa en schemalagd dag utan att de flesta precis som vi människor kan finna nöje i viss variation. Ja man ska ha rutiner för mat och rastning men det behöver ju inte alltid inträffa på exakta klockslag. När det gäller dalmatiner aktar jag mig noga för att ge mat på exakt samma klockslag för annars river de nog huset om man skulle bli sen någon dag. Och jag tror inte heller man behöver vara enormt strukturerad för att vara en bra hundägare heller, spontanitet vid träning har också ett värde.

Undantag finns såklart t e x kan osäkra/stressade hundar kräva fasta rutiner för att må bra.

Och är man i hög grad en kontrollmänniska så blir ju kraven på hundens lydighet också väldigt höga, på gott och ont. Precis som med en utpräglad motsatt personlighet som inte alls behöver struktur så blir ju det också på gott och ont.

Jag tror det räcker bra med att man inser att en hund är en levande varelse och vilka behov de har och sedan sunt förnuft därtill så kommer man långt utan att organisera garderoben. Fast det hade ju varit enkelt att välja valpköpare med att be dem skicka en bild på sin garderob….

Min egen garderob då? Den är i normalfallet välordnad, jag vill inte ägna en massa tid åt att söka kläder. Men sedan vi flyttade till huset är det ovanligt rörigt för att min garderob saknar hyllor så jag har köpt korgar dit som en temporär åtgärd. Jag tror jag ska ta mig ett vinterprojekt och fixa till vägghyllor nu till julledigheten. Så i nuläget är jag alltså inte lämplig som hundägare allssmiley

Hur är det med er garderob, handen på hjärtat?

6 thoughts on “Fönfunderingar”

  1. Skönt att höra att det är fler än jag som är totalt olämpade hundägaresmileyKattis du får ta med hem Freja från Stockholm så hon får en lämplig ägare. Eller kanske inte…..

  2. Jahaja…. När jag skaffade hund var garderoben (turligt nog!) välorganiserad. Men nu med hund 3 o 4 är den ganska kaotisk…… Numera består garderoben dessutom till 90% av s k hundkläder medan “de fina kläderna” hänger på galgar eller ligger på sina hyllor. Betyder det att hundarna tagit över här hemma kanske? Eller att jag lägger mer tid på hundarna än ordning o reda? Skulle jag verkligen få skaffa hund idag???

  3. Hmmm… ja, jag skulle nog INTE ha fått skaffa hund om det gällde på garderoben, det är då ett som är säkert. Och – jag (vi) har väl inte dom mest väluppfostrade hundarna heller, så det kanske speglar sig där… Men mat får dom, och promenader får dom – och jag trorr nog inte att det går nån nöd på nån av dom, även om det inte sker på exakta klockslag… 😉

  4. Ja för tillfället är jag alltså en värdelös hundägare! I vanliga fall har jag ordning i mina garderober med en touch av kaos (det tror jag de mår bra av) men eftersom vi för tillfället renoverar sovrummet (sedan i sommras bara..) och har sängen i vardagsrummet och fått klämt in kläderna där de finns plats så är det bara kaos 😀

  5. ha ha garderober vad är det ?? Vi har nästan inga alls . Men vi ska införskaffa några nu när vi ska göra om efter barnens flytt . Jag har mest svarta kläder. Jättesmart med 2 dalmatiner i huset 😉

  6. Om det är garderoben som styr så är jag i högsta grad lämplig som hundägare. Kanske en till hund i en ny ras efter helgens mässa?????
    Vi köpte för några år sedan stora, fina garderober som också hade hyllor…… så hos oss är det bra ordning. (För det mesta i alla fall)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *