O-träning

En bieffekt av att jag bytt tjänst är att jag återigen flänger runt lite mera. En av fördelarna med det är att man får se lite mera – som vägar……eller kanske vackra scenarios istället. Bilderna är tagna med min mobil, förvånansvärt bra med tanke på ljus m m.

Solnedgång

Soluppgång

Och så gamla välkända bekantskaper sedan vi bodde i Lappland där man alltid får speja efter renar på vägen:

Det är några år sedan jag haft sådan framför bilen och inget jag direkt saknar! Det är ofta renflockar orsakar hjärtklappning och tvärbromsning.

Nackdelen är väl att hundträningen blir lidande av att jag ibland kommer hem sent.
För jag vill definitivt inte träna när jag är trött, det blir aldrig bra utan då blir det leta godis, saker och öppna paket istället, (utevistelsen fixar resten av familjen när jag är borta).

Min svarta hare- bildlikt talat alltså

Men å andra sidan så har jag redan innan känt mig lite slö när det gäller träning och nu börjar jag faktiskt bli sugen igen på att träna så det kanske blir roligare igen efter lite paus.

På youtube finns många inspirationskällor när det gäller träning såg en på en storpudel som shejpades att gå runt en kon med klicker och kom på att jag kan göra lika med Ville när det gäller att gå runt bakom mig för rallylydnaden.

Freja skulle jag ju lära nicka det har vi börjat på på en kurs och det kan man ju göra med nostarget. Samma sak skaka på huvudet två nostargetar på vardera sidan av huvudet funkar fint! Men inte ikväll nu blir det utställningsträning för min dam. Som dessutom är som en flygande raket för tillfället som mest ska hoppa och busa när vi ska springa men hon blir väl gammal hon också……….

Men sedan blir det nicka och skaka på huvudet-träning här!

8 thoughts on “O-träning”

  1. Vackra bilder!
    Duktigt att försöka aktivera hundarna ändå. Här har vi ett sånt där aktiveringsspel från Nina Ottosson som åker fram lite då och då.. Svårighetsgrad: Lätt.. Skulle nog behöva avancera lite!

  2. Renar har vi gott om vintertid. Både inåt landet och norrut efter E4:an, så hjärtat i halsgropen när man kommit med lite för hög fart genom en kurva eller över ett backkrön, det känns igen…
    Lycka till på söndag! Hanna var på väg att hoppa på en bussresa dit, men upptäckte att hon tyvärr jobbade… Annars hade hon nog kommit och fotat er. =)

  3. Olika, mest ca 15 mil (enkel väg) men ibland uppåt 40. Och ibland blir det sådant som Malmö/Stockholm men då kör jag inte själv utan flyger/åker tågsmiley

    Sedan jobbar jag hemifrån också mellan varven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *