Julfirande

Idag var en väldigt lugn julafton eftersom all mat var beställd,rekommenderas varmt! Fast nästa år beställer vi nog julbuffen (kallrätter) och Janssons Frestelsen som var suveränt god. Sedan gör vi resten av varmrätterna själva för egna köttbullar är svårslagna.

Freja inleder morgonen med lite lätt morgongympa “döda tigern”. Det är en förskräcklig matta som alla djuren älskar att ligga på och Freja brukar släpa runt på den över hela huset.

Men mycket mat är det så vi får tugga på julmat här några dagar. Och för att orka med en ordentlig omgång med julmat så blev det en långpromenad först!
Vi har börjat få lite kallt här så då är det overall på som gäller.

Så här skräckinjagande saker kan man hitta i våra skogar!

Som jag sagt förr en vidunderlig skönhet!


Den här bilden var lite kul för man kan se snön som sprutar bakom Freja mot Villes svarta siluett. RacerFreja!

Någon uppskattar definitivt snön!

Rimfrost på näsan!

Någon annan får rimfrost i hela ansiktet han eftersom han kör ner hela huvudet i snön:

Medan en annan nästan försvinner mot snön om han inte haft overall:


Och det var fantastiskt klart med strålande sol men den är så låg att det området vi var och gick i låg i skugga hela tiden. Inte för att det gör någon skillnad finns ingen värme i solen nu. Här har vi -13 nu och det tickar neråt!Väl hemma och efter julmaten så var det dags för julklapparna som ju även djuren får numera jag blir mer och mer blöthjärtad ju äldre jag blir. I mina yngre dagar hade jag tyckt att de får nöja sig med att smaka av julmaten. Men hundarna uppskattar då att öppna paket.

Ville var så ivrig så han försökte stjäla andras papper också:

Ge hit!

Jag skulle fotografera Ville som glatt visade upp sin julklapp men då det är blixt blir kameran sölig så han hann vrida bort huvudet!

Freja har fått upp ett av sina paket det är mjuka bollar med pipljud som hon älskar.

Freja med sina bollar! De fick även lite hundgodisar och sådant såklart.

Katterna är inte särskilt bra på att öppna paket så de får inget inslaget men fick leksaker de också:

Här väntar Belle på att få sin sak.

Och den var visst godkänd!

Min egna julklapp som är en extern blixt till kameran var slut när sambon skulle hämta den då det varit en kampanj på den just innan. Så den får jag i januari istället det kan ju bli en kombinerad jul och födelsedagspresent då!

Jag hoppas att ni alla haft en bra julafton och önskar er en god fortsättning! Jag hoppas på lite lagom kallt så att vi kan vara ute på många långa promenader under julledigheten!

11 thoughts on “Julfirande”

 1. Oj, vilken kall jul ni hade. här var det inte alls så kallt, och redan på juldagen började det regna… Som tur var kom det snö igårkväll, så nu är det lite vitt igen och vägarna är lite trevligare att köra på igen…

 2. freja i snön var ju för härlig! vilka miner! :)det låter smart att beställa en del så, men som sagt, hemmagjorda köttbullar är svårslagna! 😉

 3. Go fortsättning på er Jag har missat din uppdatering 🙁 Hur är det?? skickar du mail när du uppdaterar I så fall går de nog till min hotmail som är puts väck Jag har ny adress pia@dalmatinerna.se Superhärliga bilder 😀 Här blåser det som 17 men solen skiner och i morse ½ 8 hade vi +9 Jag gillar denna vintern 😀

 4. Freja hälsar tillbaka till Euro och hoppas att skrubbsåren läker bra. Och matte Pia som är en väldigt mycket bättre fotograf jag vet att han också brukar se väldigt intelligent ut på bild:-)

 5. Det beste ved hele julen, tror jeg var bildene dine! 😀
  Nydelige!!!!!! Jeg er forelsket i den hunden din, det vet du!
  Euro hilser masse, og vi håper dere har hatt en super jul!

 6. Vilket härligt julväder ni har, och Freja är ju för skön med sina galna miner =) Låter som om fokus låg på rätt saker istället för stress i köket. Hoppas ni får en fortsatt fin helg.

 7. Bra ide att få hem all julmat sådär. Freja är ju bara för underbar när hon rejsar i snön. Roliga bilder. Vad härligt att ni har snö och kallt. Vi blev ju lite bortskämda förra året med det. Men i är är det barmark, visserligen några minusgrader igår kväll. Ha en riktigt god fortsättning på julen.

 8. Önskar dig en god fortsättning också, tyvär verkar det ju som om ni får stormbyar (Dagny)i dag men det kanske inte blir så farligt. Jättefina bilder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *