Julmarodörerna

Idag har granen blivit klädd och förra året minns jag att jag var förvånad över att inte hundar och katter brydde sig särskilt. Men idag hade jag intresserade medhjälpare som aktivt hjälpte till. Att få belysningen på plats gick smärtfritt och därefter är det dags för glittret:

Inte rött och vitt glitter ihop tyckte Freja och högg raskt tag i det röda glittret.

Ville snodde julgranskulor ur kartongen och spelade fotboll med dem. Medan Freja…..

Matte: Vad har du i munnen Freja? – Freja: Inget, vad menar du?
Matte: Det som sticker ut ur munnen

Freja: Oj hoppsan hade jag en sån i munnen det hade jag inte märkt………hur kunde den hamna där?

Och Elvis tog givetvis och kollade så att kulorna satt bra, ja alltså julgranskulorna;

Undrar om den verkligen hänger rätt?

Det här måste vi genast rätta till!

Usch då den var visst lite smutsig också bäst att tvätta den. Han liksom Freja arrangerade även om glittret.

Men de är i alla fall söta när de sover!

Det blev inte heller någon utställning för katterna i januari, vi kom inte med.

Och nästa som är intressanta är i april med kollisionskurs med hundutställningar och årsmöte för SDS som jag tänkt vara med på så vi får se vad det blir. Vi vill gärna ställa ut Elvis medan han är ungkatt så han får vänja sig.

I år har vi dessutom beställt färdig julbuffe från vår ICA-affär med en massa gott till ett väldigt rimligt pris, istället för att laga allt själva, vilket vi brukar. Det enda jag ska göra själv är lite julgotter och det känns lagom ansträngande faktiskt.

Jag tycker förvisso om att laga mat men det tar en hel del tid och det blir alltid en massa julmat över som man får äta sig less på!

Och med dessa julmarodörbilder passar vi också på att önska alla en

God Jul och Ett Gott Nytt År!

13 thoughts on “Julmarodörerna”

 1. fniss! vad roliga dom är! elliot luktade ´på en gren och sen var det bra. inget intresse alls! berit gjorde inte ens det och lämnade rummet (gör hon aldrig!) när vi klädde granen. hmm…dåligt intresse här. 😉

 2. Ja Kattis ju äldre jag blir desto bättre (och klokare?? nja kanske) blir jag:-)Här hemma hos oss bestämmer damerna, inte den lilla söta grabben, han har en halvsyster som håller kattherrarna i tukt och förmaning….

 3. Du är så klok som beställer färdigt julbord från ICA!! Klok kvinna! Märkligt det där att det bara kan liksom fastna saker i munnen på de prickiga utan att de typ märker att något har hoppat in i käften.. !Kissekatten ser väldigt auktoritär ut,,, det är väl han som bestämmer hemma hos er?

 4. Söta dom är när dom hjälper till att klä granen.
  Vår första hund åt julgransglittret – och kulorna också för den delen, så halva nedre delen av granen fick vi ha kal…. Inte så fint, men vad gör man. =)
  En riktigt God Jul till er också!

 5. Vi får se hur det kommer att gå för oss med granen, nu när katten Marcus har flyttat hem till oss 😉 Vi har också köpt färdiglagad julmat ett par år och det var jättelyxigt.God Jul och Gott nytt år på er!!

 6. 😀 Det är ju det mest underbara med “hjälpredor” – det ska bli så spännande i år, våra äldre katter har ju varit “väluppfostrade” med granen, men den nya lilla busen känns som vad som helst kan hända.. 😀

 7. Vlka duktiga hjälpredor ni har! Vi har bra hjälp när köttbullarna steks, alla vill ligga runt spisen.
  Vad synd att ni inte kom med på kattutställningen med Elvis.

 8. Ha ha ha vad jag blir avis Tänk om man hade så duktiga medhjälpare till att klä granen Vi får väl se hur mina gör på Fredag när det är dags God Jul på er med om vi inte skrivs innan Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *