Planer 2012

Nyårsfirandet gick som vanligt lugnt till; visst smällde de under nyårsafton och dagen efter men ingen av hundarna är berörda som tur är. Theo visste vi sedan förut att han brukar sätta sig på första parkett och titta i ett fönster. Belle hon sov i kattklätterställningen men Elvis var försvunnen. Vi började leta efter honom eftersom vi trodde att han kanske blivit rädd men hittade inte honom på några av hans vanliga ställen. Mitt i allt sätter han sig plirande upp i en kartong som vi sparat åt katterna och gäspar stort han hade sovit som en liten sten där mitt i allt smällande!

Elvis livsnjutaren till höger! Belle och Theo är sambo.

Jag hade gjort islyktor för att ha till nyårsafton redan vid jul när vi hade minusgrader men haha det blev +4 så mina islyktor bara försvann! Sedan fick vi minus igen dagen före nyår så jag hann få till två stycken! Men bra promenadväder har det varit hela tiden härligt att kunna vara ute i dagsljuset under julledigheten.

Morgonrodnad.

Förra året satte jag ju upp mål/aktiviteter för hundarna.

Tim: Hålla honom pigg och rörlig genom lagom motion och hjärnstimulans (träning).Han ska ner i vikt, några hekto till.

Det har vi ju lyckats med tycker jag han har gått ner och han är snabbast att lära sig saker av våra hundar och han hänger glatt med på långpromenaderna!

Ville: Gå kurs i Rallylydnad.

Det har vi gjort och det trivdes vi med så det blir det mer av om än kanske inte i år vi får se!

Burlekar .

Blev ingen kurs i det eftersom det inte hölls någon.

Viltspåra.

Viltspårkurs har vi genomfört men däremot har vi inte startat i anlagsklass som jag hade tänkt helt enkelt jag som inte orkat anmäla för Ville är färdig för det.

Freja. Komma igång med utställningar och kunna visa oss snyggt i ringen.

Vi kom igång med utställningar om än lite senare än tänkt p g a muskelinflammationen. Men vi hann ändå med nästan lika många som tänkt fast inte de som var planerade från början.

Och sedan gick vi handlerkurs så bättre på att visa oss i ringen har vi blivit men vi kan bli ännu bättre! Men Freja trivs i alla fall med det och det är det som är viktigast!

Bättra på vardagslydnaden.

Vi gick ingen kurs i vardagslydnad utan istället en aktiveringstvåa.

Genomföra MH samt HD-röntgen ev. Baer.

Det blev inget MH p g a det ovan men däremot HD/ED-röntgen. BAER är inte heller utfört.

Och vad har jag tänkt mig i år?

Tim: samma som föregående år d v s hålla honom pigg och rörlig. Gå ner i vikt behöver han inte mer.

Ville: Starta upp i anlagsklass viltspår och jag kommer även att anmäla till viltspårkurs för att hålla igång det. Om vi hinner blir det mer rallylydnad mot hösten.

Freja: Göra MH under året.

Fortsätta att ställa ut och förhoppningsvis förbättra oss på visning i ringen. Hon är redan anmäld till en vanlig utställningskurs i januari, alltid lär man sig något nytt!

Och givetvis träna på hemmaplan!

Dessa utställningar tänkte jag fara till med Freja:

Mars: Harstad

April Sundsvall

Maj: Iggesund och Österbybruk

Juni:Vännäs

Juli:Alfta

Augusti:Östersund och Sandviken

September: Gimo

Oktober: Sundsvall

Och fortsätta att roa oss med skojkurser vi är anmälda till en “specialkurs” där vi själva får sy ihop vad vi vill göra, samma gäng som gick aktiveringstvåan. det blir spår, sök, vardagslydnad m m.

Som alltid sötaste Freja.

När det gäller katterna är inga utställningar planerade in ännu men Elvis ska ställas ut så får vi se hur det går medan Belle förhoppningsvis ska bli mor och därefter steriliseras så det blir kanske inte så många i år för henne.

Va inga fler katter tack säger Elvis!

Och kanske vi får höra trampet av små hundtassar (nej inte egenodlade) också om allt går väl, det återstår att se.

För min egen del tänkte jag ta mig iväg på SDS årsmöte och gå på lite olika föreläsningar. Jag är även med i Nedre Norra Aktivitetsgruppen för SDS nu så hundpromenader i Sundsvall/Timrå kommer det att bli, bland annat dessa aktiva promenader jag gått på med instruktör, det är ingen ide att ha renodlade dalmatinerpromenader p g a för lågt intresse.

Och givetvis blir då Iggesundsutställningen en stor sak och sedan ska vi väl få till någon mer aktivitet , den som är intresserad får hålla ögonen på NNAG:s hemsida.

Freja vilar upp sig inför det kommande året.

Och så hoppas jag på ett roligt hund/djurår igen och att få träffa trevliga hund- och kattmänniskor i olika sammanhang.

Och nu vill jag gärna veta vad ni andra tänkt hitta på under året?

7 thoughts on “Planer 2012”

 1. Tack så mycket, kul att du tycker det! 🙂
  Låter som ni har rolkiga planer inför året som kommer!
  Våra är,
  Teo – utställningar och utställningsdebut i Norge och Danmark. Rallykurs.
  Yra – Göra patellaundersökning och ögonlysning. Utställningar i Sverige främst men även Norge och Danmark. Spårkurs.
  Så lär det säkert tillkomma mer efter hand 🙂

 2. Roligt att se planen för 2010 och vad mycket ni faktiskt fått med av det! Jag säger som de andra vad månde det bliva för tassar som tassa hemma hos er? Spännande!

 3. Du är så duktig som planerar och vad spännande med små hundtassar . Prick eller kryll???? Önskar dig lycka till med allt!! Själv ska vi ta oss upp till Tånga 1 vecka . Det borde ju faktiskt du oxå planerat in 😉 😉 Sen ska jag njuta massor av Barnbarn 1 och 2 (som kommer när som helst)

 4. Oj, vad mycket planer ni har – hur hinner ni? Vi tänkte nog ta oss ner till Tånga i sommar, och förhoppningsvis till Iggesund innan det. Resten av året är inte planerat alls ännu. :)Spännande med små hundtassar – vad kan det bli tro?

 5. Tyvärr lyckades jag få till både fet och kursiv i halva texten utan att mena det men det var så krångligt att rätta till då jag måste in i formateringen så jag hoppas att ni kan leva med detsmiley

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *