Kattliv

Theo bengal som han är äger lite extra kattmystik över sig. Om det då är för att bengaler ska stå närmare vildkatter eller om det är bara raskarakteristik vet jag inte.
kanske är det hela utseendet långbent och slank, leopardteckningen och de djävulsgula ögonen. Eller inte minst den karakteristiska gångstilen som en gepard eller leopard.

Smidig och försedd med livsfarliga stiletter, tur han inte använder dem mot varje sig oss eller hundarna!

Till synes helt utan ansträngning hoppar han högt upp i kattklätterställningen………


…..eller högst upp i bokhyllan för att ha bästa utsikten, han hoppar rakt upp i ett språng. Den hyllan är 180 cm hög. (Vi var precis på väg ut därför Tim har overall på.)

En liten närbild på snyggingen!

Men allt det det hindrar inte Theo och Elvis från att vara bästa kompisarna som leker och sover med varandra. Fast Elvis och Belle kan inte komma upp i bokhyllan som Theo alls.

Bortsett från kartonger är pappåsar en annan favorit när det gäller kattlek så jag brukar riva upp handtagen så katterna inte fastnar med huvudet i dem och så får de ha en som leksak.

Med hundarna har vi som vanligt tagit oss en långpromenad i skogen igår, det är alltid skönt men fruktansvärt tungt att gå i nysnö på skoterspår fötterna bara glider undan. Idag tog vi oss en samhällspromenad, de vanliga rastningsturerna är ju alltid runt närmsta kvarteren men då är det sällan och aldrig så mycket folk i farten så det är bra att ta sig en promenad inne i centrum också när det är lite mer folk i farten.
Hundarna brukar uppskatta att ta sig sådana turer det finns så mycket att lukta på helt uppenbart! Och alltid någon som vill hälsa på en och prata med en- om man är hund alltså. Freja gillar dessutom att kolla i skyltfönster!

Nu är det dags för en kvällsrunda i snön som faller och faller.
Freja och Ville var ut och busade en sväng i kattinhägnaden, medan kissarna föredrog att titta på i dörröppningen.

7 thoughts on “Kattliv”

  1. rätt glad att elliot inte är riktigt lika mycket apa… 😉 tycker allt hans galenskap räcker ibland när han får sina ryck! ja varierade promenadställen är ju aldrig fel, för varken människa eller hund!

  2. Ja, dom är underbara bostonterrierna! Fast säger väl alla om sin ras haha 😉
    Väldigt lika boxern i sätt och temperament 🙂 Oh, vad vacker han är! Är sugen på en bengal men sambon vill inte ha katt :/ Jag har haft katt innan, saknar det!

  3. Theo är otroligt vacker!! Helt galet att han kan hoppa så högt i ett hopp. Min syster hade en “rex” katt för hundra år sedan och den hoppade likadant. En riktig tokstolle!!
    Här har också snöat massor idag och det är verkligen jobbigt att gå i det. Man får se det som bra träning:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *