Fruktansvärt söt

När jag kommer hem ska alltid Ville och Freja bära runt på saker och leka retrivers. Men det är ganska charmerande ibland måste jag säga.
Som när husse köpt nya leksaker till hundarna som Freja (och Ville men inte på bild) visar upp.


Nu har det varit såpass kallt i någon dag (-19 som kallast) att det blir kortare promenader tyvärr. Men nu verkar det bli varmare igen så imorgon blir det nog en skogspromenad på lunchen. och det behövs så inte Freja ska se ut såhär:

Sedan är vi också “semesterhem” någon dag åt denna snygging:

Träna ett moment dagligen försöker jag också, jag har jobbat med utgångsposition d v s att hunden ska komma in på vänster, snurra runt och sätta sig.

Det har jag klickertränat i tre olika moment först komma in vid benet. Sedan snurren genom att ha träna att hunden ska trampa runt på en kloss-eller som i vårt fall bok. Men när det gällde Freja gick jag bet på den biten. Hon är övertygad om att hon ska stå 180 grader emot mig som hon lärt sig på utställningsträningen punkt slut! Säger jag att det är fel blir hon till slut less och sticker, matte är ju omöjlig. Tim och Ville vet att de ska försöka med något annat när jag talar om att det är fel det de gör. Är jag tyst är de på rätt väg.

Tim har ju kunnat detta och skulle jag säga fot skulle han kanske veta vad jag vill men det är ju hjärngympan jag är ute efter. Lille skrutten vi lyckades ju få 158 poäng på en av de tre lydnadstävlingar vi startade på, även om jag inte tycker det är en merit direkt!

Nåja funkar inte det ena så gör man på ett annat sätt så jag har nöjt mig med att sno runt Freja vid benet med fingertarget det blir ju lika bra i slutänden men hunden lär sig inte bakdelskontroll.

Och slutligen så ska sittet in. Ville är helt klar hela momentet med alla tre delarna igenom och Tim med. Med Freja har jag kvar att få in sittet. Det får vi nog till imorgon sedan är hon också klar för hela biten, hoppas jag.

Ringträningskursen startar 7 februari tyvärr så är jag i Västerbotten och dräller då men hoppas på att de andra gångerna ska fungera med mitt schema.

10 thoughts on “Fruktansvärt söt”

 1. Det bildet der er det søteste jeg har sett på lenge! Hun er så picture perfect hun der, at det er litt skremmende! Vi er forelsket, både Euro og jeg! Og så flinke dere er til å trene! Send over litt motivasjon, er du snill? Hihi!

 2. Ja, boston är faktiskt en brukshund i litet format. Väldigt lika boxern 🙂
  Teo ska nog gå att finputsa han också hehe, om inte tävlingsmässigt så ska vi i alla fall ha skoj!

 3. Vad söta bilder! Fina leksaker dom fått! 🙂
  Ja, egentligen borde de väl i sig vara motiverande hehe. Men lite drygt ibland när man verkligen MÅSTE läsa 🙂

 4. Härligt med träning – nu känner jag mig lite slö. Behöver komma igång hemma igen. Har börjat klicka in DIzzy men skulle behöva köra lite med Clifford också!

 5. Duktiga du Du kommer att vara värd all tårta i morron 😉 Wilma är helt omöjlig på fot medans Acke kan det bättre (inte bra men ändå) På utställningar är Wilma bäst i världen på att sitta.. Såklart hon är då vill man ju att hon ska stå hi hi. Sötaste Frejan är supersöt med leksak i munnen -19…hmmm och jag klagar högljutt på våra -9

 6. Freja är så söt med sin leksak.
  Du är verkligen duktig som orkar träna med dina långa arbetsdagar! Men träning lönar sig i längden. Grattis i förskott!

 7. Söta bilder på Freja!
  Hmm.. jag känner igen det där med lydnaden – de är inte dumma inte, blir det trist eller jobbigt så är det bättre att sticka iväg o göra något annat,, roligare. Isabell var både smart och duktig men genomskådade allt i lydnaden när vi kom till III:an.. det var ingen mening längre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *