Veterinären är vår bästa vän

Ibland verkar det som att man träffar veterinären oftare än sina närmaste vänner. Och det blir väl så med några djur i huset!

Först har gamlaste farbrorn varit dit. Ingen uvi vilket ju är bra men samtidigt dåligt ur skvättsynpunkt. Freja är på gång att löpa så det är nog därför han skvättar inne. Kanske i kombination med ålder också.

Vi passade på att be dem kika på hans framtassar också som brukar bli röda. Men det är helt enkelt saliven som jag misstänkte som missfärgar pälsen. och mycket riktigt lite ömma framfötter har han men veterinären tyckte inte han ska äta smärtstillande eftersom det kan knocka hans inre organ. Så jag får väl beställa hälsokostpreparat till honom.

Frisk som en nötkärna i grund och botten alltså!

Sedan har lille Elvis numera störst bland katterna fått vara till veterinären också.
Han luktar helt enkelt illa ur munnen vilket även katter kan göra när de byter tänder. men nu är alla gaddar bytta och han var ändå inte pussvänlig direkt. Och det visade sig att han har inflammation kvar i tandköttet sedan tandbytet så han ska få gel som ska gnuggas in i tandköttet.

Elvis är som ett levande gosedjur snällare katt får man leta efter, han sitter snällt på bordet medan veterinären öppnar munnen på honom och vrider och vänder på huvudet på honom. Vilket ju veterinären uppskattade såklart han tyckte Elvis kunde bli en “visningskatt”.
Elvis är alltid snäll och älskar att bli upplockad och buren och kelad med. Han protesterar aldrig mot sådant.

Lilla snälla rara go-gubben. Hoppas att munnen snart blir bra.

Belle är liten som ett pyre i jämförelse med grabbarna men som sagt hon gör som hon vill. Vill hon sno hundarnas säng så gör hon det……

Skönt med lite plats!

Och eventuella störande element som verkar vara sugna på att också lägga sig i sängen (utom Theo) får en förintande blick som får alla att backa!
Hade det varit någon annan av katterna hade Freja obekymrat lagt sig där men Belle har hon allt lite respekt för……så hon låtsas bara lukta lite på sängen!

Det har varit en lång vecka känns det som ska bli skönt när det blir helg.
Eller ja kanske inte- Freja löper som sagt och tycker vår stackars 15-åring, alltså Tim, är snyggaste grabben i stan så hon gör sitt bästa för att bjuda ut sig åt honom och få honom att leka med henne…….

Avelsföreläsningen blir inte av så synd och det lär nog inte bli någon utställning för Freja i Harstad.

De små prickarna är visst alla hörande, skönt, när de börjar bli bortåt 5 veckor börjar det bli dags att försöka välja någon. Det ska bli spännande!

6 thoughts on “Veterinären är vår bästa vän”

  1. Han är en stilig kille Elvis – hoppas munnen snart blir bättre!Stackars Freja, inte få ligga i sin egen säng 😀 Spännande med valp val! Ser fram mot att få se vem det blir!

  2. Tur att veterinärerna finns men det är inte roligt att behöva åka dit.
    Nu får vänta vi på lill-Prickan från Norge, roligt att höra vem det blir och ännu bättre när du börjar fota henne.

  3. Ja det är både för och nackdelar med många djur i huset Men mest fördelar Jag måste ringa min vet och få mer medicin till Acke tack för påminnelsenHärligt att alla hör 😀 Ska bli spännande att se vilken av sötnosarna som hamnar i kalla Norrland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *