valpkurs m valpsläpp

Idag var det då kurs och första kursdagen för valparna. Den inledde vi med valpsläpp men inte något ohejdat släppande av alla valpar samtidigt utan de får träffas två och två i en inhägnad del och en “dagisfröken” d v s en språksäker vuxen retrieverdam fick de också träffa som dessutom släpptes in om valparna vildade upp sig för mycket.

Jag trodde jag skulle missa hela valpkursen för jag har varit på resande fot men skulle landa i tid så att jag kunde ta flygtaxin direkt till kursen och där träffa husse och Isis. Husse som hade lovat att ta med kamera och godis m m. Men när vi först skulle lyfta från Arlanda så meddelade piloten att det var problem med en motor de letade efter ett läckage och behövde några minuter på sig. Jag tänkte att där for den valpkursen för om planet missat sin avgångstid så kan det ibland ta en stund att få en ny. men bara 20 minuter försenade lyfte vi så jag kom precis fram samtidigt som husse och lill-fisen. Husse som såklart inte fått med sig kamera eller godis. Men i vart fall Isis.

Jag tog en del bilder med mobilkameran med det funkar dåligt inomhus på hundar som rör sig.

Alla valpar fick inte heller träffa alla. Men Isis fick först träffa
Cilla, den vuxna retrievern och som jag redan sa innan tycker jag att
hon är trygg när det gäller andra hundar och varken tillbakadragen eller
för på.

Och hon visade ju sig liten och ofarlig för Cilla men utan att vara rädd, som en förståndig valp ska göra. Hon inbjöd inte heller till lek utan de hälsade och sedan var det bra.

Så fick hon vila lite och därefter fick hon träffa Turbo en engelsk bulldog.

Luktar lite

och även med valpar så lägger hon sig ner och visar hur “snäll” hon är.

och bjuder in till lek.

och lek blev det t o m kamplek:

Dessa två trivdes bra ihop.

Efter några minuters lek så bröt vi och så fick hon vila lite igen.

Sedan fick hon träffa en svart mopsfröken som var lite försiktig av sig som hälsade men sedan tyckte att Isis var jobbig när hon lekte jaktlek, så då fångade vi in Isis så fick den svarta hälsa på henne igen medan vi höll henne så att det blev ett bra avslut och sedan var det slut med möten för vår del och jag kan lova att det räckte mer än väl då hade lilla fröken fullt i huvudet och somnade som en sten.

Det är en ganska kul blandning av hundar, vi sedan två mopsar och en engelsk bulldog och en labrador. Det skulle varit med en chihuahua också som tyvärr brytit benet. Det är aldrig fler än 6 valpar på varje kurs här för att det inte ska bli för stimmigt.

Sedan är det en trevlig ung människopojke med också som gärna pysslar med Isis, suveränt bra för då får hon människovalpsträning också. Inte för att hon verkar behöva det men det är ju en bonus om hon får träffa trevliga barn.

Sedan hade instruktören genomgång med varje valp om det är något särskilt man bör tänka på/träna på vad gäller hundmöten och med Isis var det som jag tyckt hon har ett bra “språk” och kan träffa valpar och stora hundar utan bekymmer. Och dessutom verkar hon vara otroligt glad i folk, trygg i nya miljöer och med avknapp hon också då hon snällt satt och tittade med mig på de andras hundmöten mellan sina egna utan att jaga upp sig.
Kul att det fungerar bra.

Nästa gång blir det riktigt arbete då börjar vi med vardagslydnaden.

7 thoughts on “valpkurs m valpsläpp”

  1. Men hur söt var lilla Turbo då?? Vilken raring. Vad skönt att hon verkar vara en sansad liten flicka den fina Isis!! Det är ju alltid lättare att koncentrera sig om är något sansad. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *