Fler krämpor

Jag gillar ju gamla ordspråk och det finns ett som säger att en olycka aldrig kommer ensam.

Igår såg sötaste bara för olycklig ut på morgonen och höll huvudet snett. Matte kastade sig genast över örat med otoclean men örat luktade gott, eller ja så gott som ett hundöra doftar,och var så rent så inte ens en pedant kunde hitta något att klaga på.

Matte var lite förbryllad för Frejas ögon talade om att hon hade ont och rejält, i hennes tycke. Öronlappen var inte svullen heller men tillslut hittade jag en rejäl svullnad just vid öronfästet där det finns några små fina hudflikar på insidan.

Lilla nåldynan biter ofta Freja i öronen så jag tror det var hon som orsakat det. Ingen feber i alla fall så Freja fick antiinflammatoriskt så livet skulle kännas lättare. På kvällen läckte det ut vätska och nu idag känns den normalt, skönt. Och bra med en hund som signalerar så tydligt att hon inte mår bra.

Trots sitt onda öra var hon fortsatt hur tålmodig som helst med Isis även om hon inte ville leka med henne. Freja är nog bland det snällaste jag haft i hundväg.

Lillfisen som är kvitt hostan har fått vara med mig på några små korta promenader i kvarteret för koppelträning och för att få se lite av världen i alla fall. Hon verkar vara en riktigt kavat dam, när grannen slog igång högtryckstvätten gick hon genast fram för att se vad det var. Och är väldigt ivrig på att fortsätta efter gatan till allt nytt hon ser. Jag hoppas att hon fortsätter att vara sådan.

Sedan har hon än så länge lätt för att slå om och vila. Hon leker så allting flyger med Freja och Ville och bits så vi skriker allihopa men kopplar lika snabbt av och vilar som sig bör. mellan varven kommer hon helt resolut och vill upp i famnen (oftast på husse) för att sova.

Och så verkar hon vara en dam med bestämda åsikter. Här är en bild på hur koppelträningen mellan varven ser ut som en tax slår Isis ner tassarna och vägrar att gå framåt………


Här kommer lite fler saker på hennes odygdslista för att i viss mån motverka valpsjuka:

Idag är en dag när hon inte lyckats göra något ute alls. Så det har varit mycket kisstorkning och bajsplockning. Men igår skötte hon sig jättebra när det gällde det.

Hon har pinkat i Tims bädd, det gillar inte han. Hon har stulit skor och gnagat på dem, mobbat min monstera och gnagar på möbler. Hon har bitit i tapeterna på flera ställen. Kompostgaller håller inte henne borta då måste vi slå fast dem annars rammar hon bara dem tills det flyger.

Det var allt jag kommer på så det var inte mycket att gnälla på-än. För allt uppvägs av att få snusa på henne, klappa hennes mjuka päls och den lilla mjuka valpmagen och att se hennes förtjusning och glädje när hon busar/myser med oss, leker med hundarna och saker och upptäcker världen. Och hennes förnöjda knorrande när hon lägger sig och sover bredvid en i soffan.

Hon ska ju egentligen vaccineras nu när hon blir 12 veckor men jag måste ringa till vår veterinär och höra hur vi ska göra då hon haft kennelhosta nyss om man måste vänta innan man “triggar” immunförsvaret igen. men kennelhostevaccinet hoppar vi glatt över………

11 thoughts on “Fler krämpor”

 1. Hahaha hon ser riktigt bestämd ut lilla damen “jag SKA stå här!”
  Hoppas det blir bättre med stora frökens öra!

 2. Aj aj det gör ju jätteont att ta hål i örat. Bus fröken ser till att hålla matte igång hör jag hi hi Men visst är det så att fördelarna med valp överväger i massor mot nackdelarna

 3. Hon är så gullig, lilla Isis… När Wira var liten hade Hanna en “odygds-lista” – och den blev lång vill jag lova, innan den lilla skräpern var klar… Eller, bus kan hon ju hitta på än idag, men dom är lite lugnare ändå. =)

 4. Nej Kattis Isis får du inte även om hon aldrig blir en utställnigshundsmiley. Men du kan få en levertecknad Frejason i framtiden………

 5. Stackars Freja, ska oturen aldrig ta slut?Vad än du skriver så låter det som om Isis är underbar, du vet var du kan skicka henne annars.

 6. Nej tyvärr inget Iggesund för Freja p g a SKK:s regler då även hundar de vistas med måste varit hostfria i en månad. Och det kommer Freja att ha varit men inte Tim och Ville som fick kennelhostan efter henne.

  Isis är för liten jag får inte ens ta med henne oavsett- enligt reglementet det också.

  men jag kommer dit eftersom jag tillhör aktivitetsgruppen så då får jag se dig och Amy på riktigt, kul!

 7. Det låter helt underbart med en liten valp, även om man vet att det är mycket jobb. Tur att Freja är en sådan bra ‘”stora syster”. Hoppas hon blir snabbt återställd i örat, tråkigt när de inte är friska. Jag har anmält Amy till Iggesund och hoppas att vi kan åka dit. Kommer ni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *