Valpkurs7/7

Sista gången på valpkursen, så tråkigt att det tar slut!

Den här gången var jag ensam så det blir inte så mycket bilder men några.

Vi fick inleda med koppelträning igen, med varandra som störning d v s alla raddade upp sig efter en sida i rummet och så gick vi en och en fram och tillbaka förbi alla andra som skulle träna kontakt och passivitet med sina hundar.

Därefter flyttade sig alla ut mitt på golvet så fick vi gå slalom mellan varandra. Denm svåraste störningen för Isis var faktiskt en av lillhussarna som satt ensam på golvet utan hund och hon är verkligen tokig i folk, det gillar jag!

Därefter var det inkallning med störning, åter raddade vi upp oss efter väggarna och en och en så fick vi träna inkallning med hunden som instruktören höll fast medan vi lämnade den och gick till andra änden av rummet och kallade in. Hunden skulle då lyckas att springa förbi alla valpar och det gjorde de också. Även Isis som glatt dammade förbi mig bägge gångerna och sedan vände och kom till matte, det blir så när man har fart och vill passa på att snoka runt lite extra också….

Därefter fick vi repetera allt som vi gjort på egen hand med pauser emellan medan vi en och en fick gå en “berikningsbana ” med hunden. Eller ja hunden fick sköta jobbet själv medan instruktören gick igenom eventuella funderingar man har och om man borde tänka på/träna något särskilt.

Ifråga om Isis så var vi väldigt eniga hon är en enkel och okomplicerad hund så det finns inget särskilt att tänka på bara njuta!

Här är bilder från berikningsbanan, som ju alltså ska bjuda på lite annorlunda saker för valpen:

Att gå på lite konstigt underlag…..
Ta godis ur metallburkar
En gunghäst kan ju vara lite spännade…..
Hej vem är du undrade Isis och petade lite i baken
Trevlig är du i alla fall, du har korv på ryggen!
Att gå på prassligt papper
Föröka få godis ur en bestickhållare med bestick i så det klingar lite
Och att plocka godis från ett svart gungande paraply.

Därefter var det lite hanteringsträning, tips om kloklippning m m. Att man tränar det när hunden är lugn och trött och har en skål framför en bit bort med godisbitar i. Man tar tag i benet mjukt och fint och håller hunden stilla bra, släpp benet och belöna. Stretar den emot håll lugnt kvar tills den slutar att streta emot. Och så bygger man på med längre stunder och med klippning av en klo här och där.

Försöker hunden sno godiset så ta skålen och håll för den tills hunden lugnat sig.

Vi fick prova på att dra på hundarna en tröja med det tänket och en socke och det gick jättebra. När det går så lugnt till verkade de inte heller bry sig om att de hade något på sig, bra att träna inför vinterns overaller som ju behövs om man är korthårig hund i Norrland.


Isis som fått ett varsågod för att ta den sista godisen ur skålen, Med en fin socke på.

Sedan ville Turbos matte få kela en sista stund med Isis som hon såklart fick, Isis rullade glatt runt och visade magen, så mysigt att bli klappad och kliad där! Hon är en riktig flirtis med folk denna lilla dam!

Sedan var det tack och adjö men det lär väl bli aktiveringskurs till hösten för Fisen. Jag hade velat hinna gå kurs med Ville också men det tar vi nästa vår då för det känns som att jag vill prioritera unga damen det här viktiga första året.

Men vi får väl försöka hinna med någon aktiv promenad med Ville istället!
Freja får nöja sig med utställningar hon i årsmiley

Nu är det lugnt med djurtillställningar fram till nästa utställning för Freja.

4 thoughts on “Valpkurs7/7”

  1. sv: tack så mycket!

    Tycker isis är så fantastiskt fin, glad att jag hittade din blogg genom en vän då jag bara sett bilder på fb först 🙂

  2. Verkar ha varit en riktigt bra kurs. Extra bra när ni har en inomhuslokal.Ja, det ser ut som att ni har fått ytterligare en superhund 😀

  3. Det är det tråkiga med roliga kurser – att de tar slut så fort :-)Rolig bana de fick gå! Vilken härlig tjej det verkar vara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *