Tack för all tummhållning

All tumm-hållningen gjorde verkan vi kom hem med detta från Österbybruk!

Det var 22 dalmatiner anmälda varav 15 tikar.

Vi hade med oss utställningstältet och det var skönt för det kryllade av mygg så vi hade myggnätet nere. Vilket gjorde att jag inte kunde fotografera som jag tänkt.

Isis och Ville var ju med som maskotar och Isis är en glad filur, även på utställning, som lugnt vilade i buren mesta delen av tiden.

Vi var tre tikar i öppenklassen först och Freja sprang som ett expresståg hon var verkligen på G. Vi blev där EX, 1 :a med CK. Redan där var jag nöjd med min dag.

Därefter var det bästa tikklass med en hel del championer med så jag hade inte en tanke på att vi kunde placera oss utan hoppades givetvis på att kunna få cert. Återigen sprang hon så det visslade och jag kände verkligen att det här går bra! Och så bra gick det att vi blev kvar allteftersom några avtackades och 4 och trea placerades och vi var två kvar!

Freja vann eftersom hon hade vackrare huvud, då domaren tyckte att bägge tikarna hade fantastiska rörelser och f ö var likvärdiga. Freja beskrev hon som en supermover!

Ibland ligger vinsten i att vara sötast:-)

Så då blev det cert, cacib och till slut BIM! Långt över mina förhoppningar men så kul!

Kritiken:

2 år utmärkt typ. Vackert välskuret huvud. Kunde ha haft mer teckning på öronen.
Tillräckligt frambröst, gott djup i kroppen. Stark överlinje. Harmonisk benstomme och vinkling. Rör sig med utmärkt “reach n’ drive”. Trevligt temperament.

En obra ståbild , gräsmattan behöver visst klippas så att man kan se hela hundbenen….

Så nu fick hon alltså sitt andra cert eftersom det första är ett norskt så vi måste försöka knåpa ihop två till ändå.

Det var en varm och härlig dag så på vägen hem stannade vi och rastade vid vatten! Jag tror hundarna uppskattade det mest på hela resan:

De glada vattentoksystrarna!

BIM-vinnaren fnattar runt i sanden.

Att få klaska runt i vatten en varm dag är inte fel….


Och någon hade som vanligt jättekul och jagade vattendroppar:

Isis hade nog kunnat stanna där resten av dagen!

Så det har verkligen varit en bra dag. Tim fick vara hemma han med yngre husse och matte vilket han trivs förträffligt med.

Nästa helg är det Isis tur att vara i utställningsringen men jag måste erkänna att jag knappt tränat henne vi tar det med en klackspark. Mest kul blir att träffa brorsor x 2.

13 thoughts on “Tack för all tummhållning”

  1. Ja det var fantastiskt kul!Johanna nej pudelville badar inte, han blöter kanske tassarna lite, ibland kan han roa sig att hämta pinnar alldeles vid strandkanten. Vatten är till för att drickas enligt honom! Han var också på stranden och sprang såklart men inte bredvid skvättdårarna. Jag tog kort på honom också men mot den ljusa stranden blev han bara en svart fläck…….

  2. Jättegrattis det var verkligen roligt och jag kan tänka mig att matte är stolt.Lycka till med din lilla nästa helg, det går säkert bra för hon är så fin.

  3. Tack alla!Kerstin: Faktiskt har jag inte bekymrat mig för hennes rygg/rörelser, vi visste ju att det var en muskelinflammation och det tog en lång tid innan det läkte (som muskelskador gör) men när det väl gjort det helt så har hon inte haft bekymmer alls.Och ja det är fantastiskt kul när det går bra och när man kan vara ute med sina hundar så att de får vara hundar smiley

  4. Grattis! Kul när det går bra, och kul när hundarna ändå är hundar =) Lite extra roligt måste det vara att hon får så bra på rörelse efter hennes hälta……?

  5. Så roligt, men så har ni en otroligt vacker hund. Hon kommer att bli Champion i raketfart, om jag får gissa 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *