Ibland blir man bara trött……

Jag brukar sällan gnälla särskilt mycket men nu känner jag mig på ett förfärligt gnällhumör!

Imorse vid 5 vaknade jag av att en hund spydde. Det är något visst att vakna i arla morgonen av hundspyor. Det visade sig vara mer än spyor Tim rosslade som en dödssjuk.

Mollipect fanns kvar sedan kennelhostan och efter att han fått i sig det så spydde han upp slem några svängar och slutade rossla, istället lät han som en renodlad astmatiker som håller på att kvävas.
Han ville inte ens ligga ned utan stod upp för att kämpa i sig luft.

Det var bara vackert att vänta tills veterinärerna öppnade och tyvärr var vår veterinär ledig idag så vi fick vända oss till en av de större klinikerna.

Husse fick åka in omgående med Tim och kom hem 4 timmar senare. Det är verkligen märkliga ställen de frågade bland annat hur mycket det fick kosta då han inte är försäkrad, det är ingen större ide att ha en sådan gamling veterinärvårdsförsäkrad jag hade det hos Agria för något år sedan men då var avgiften lika stor som vad jag skulle ha som tak.

Är det för att ta ut så mycket som möjligt av en? För om de oroar sig för att man inte ska kunna betala borde väl först konstateras vad som behöver göras och sedan diskutera pris?

Veterinären var ung och säkert nyutskolad och hon bestämde redan från början att han mådde så dåligt för att han var så gammal! Att husse förklarade att han var en piggelin herre som bara för två veckor sedan hade alla värden i topp då vi var och skrapade tänderna och glatt kutade i skogen dagen innan hade ingen effekt………
(Den stackars döende gamlingen för två dagar sedan i skogen……)

Hennes teori var att det var bronkerna – då han var så gammal och det gick det minsann inte att göra något åt. Det måste vara första gången i världshistorien en hund åldras så förfärligt över en natt så han går från inga andningsproblem till astma- tillstånd.

Men oavsett så lyckades väl husse få människan ifråga att lyssna litegrann så lungor/buk röntgades men inget fel. Vita blodkropparna var förhöjda så han fick någon spruta för andningen och Vetrimox.

Till slut kom de faktiskt fram till att det kan vara för att han sövts (han fick tänderna skrapade för två veckor sedan och en hälsokoll då han var pigg som en mört med toppenvärlden på allt) och därmed haft tub i halsen som han blivit lite irriterad och fått svalget längre ner inflammerat/svullet. Och därigenom fått andningsbekymren då lungorna ju var helt rena! men han var ju också så gammal och såg så eländig ut! Jag misstänker att man brukar göra det om man är halvkvävd och nedspydd…….

Jag blir väldigt trött på sådana som inte kan lyssna på vad man säger! Skönt att vår veterinär kommer tillbaka på måndag om det är fortsatta problem efter helgen.
Nu hoppas jag att han kryar på sig snart.

Sedan blir det veterinärbesök för unga fröken till veckan och där vet jag nog redan vad diagnosen blir men hoppas på det bästa. Vi hoppar i alla fall över utställningen i helg och stannar hemma och vilar. Ha en trevlig helg alla!

10 thoughts on “Ibland blir man bara trött……”

  1. Hoppas Tim mår bättre nu! Visst är det irriterande när de redan bestämmt sig vad som är fel utan att ens kolla patienten (gäller både veterinärer och läkare) och det är en “sanning” – tur att husse stod på sig! Krya på sig både Tim och Isis!

  2. Tur att Tim har en klok Husse som stod på sig!Tänk så tokigt det kan bli med förhastade slutsatser. Vi håller tummarna att han kommer att må bättre nu.

  3. Klart man får gnälla ibland, särskilt när man har anledning 😉 Trist inställning och ack så vanlig. Man måste verkligen hålla hårt i de bra exemplaren inom veterinärkåren!! Hoppas “gubben” kryar på sig fort så han får fortsätta vara piggelin. Vad felas lillfröken då?

  4. Stackars gamla Tim men skönt att han är lite bättre!Konstigt att de bara pratar avlivning när man har en gammal hund eller om man har en älghund. Det var samma sak när jag ringde om Acke i vintras, kom så kan vi avliva honom. TACK men jag åkte till ett annat ställe och nu märker man inget på honom.

  5. Stackars gamla Tim men skönt att han är lite bättre!Konstigt att de bara pratar avlivning när man har en gammal hund eller om man har en älghund. Det var samma sak när jag ringde om Acke i vintras, kom så kan vi avliva honom. TACK men jag åkte till ett annat ställe och nu märker man inget på honom.

  6. Ja men det är väl bara att avliva, varför ens fundera? Suck. Åh vad jag undrar hur och varför vissa väljer att jobba med djur och inte lyssnar på ägarna som borde ha mer koll på vissa saker. Grr!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *