Motsatsen till fotogenique?

Jag kommer inte på något ord för motsatsen till fotogenisk men det borde väl finnas?
Lilla söta Belle är sådan alla bilder på henne blir förfärliga! En av orsakerna är att hon blundar när hon vet att hon blir fotograferad precis som Tim, jag gissar att hon inte gillar blixten…..

Vi valde att inte anmäla henne till Sundsvallsutställningen då hon var så ur päls när anmälningstiden var. Svansen såg ut som en flaskborste och någon krage fanns inte alls.

Belle tog genast (som hämnd?) och sköt päls i rasande fart så fort anmälningstiden utgått hon har mycket mer än sin bror nu:

Ingen flaskborste utan en plym som önskvärt är…..

Alldeles full tillräckligt med päls för en utställning i hennes ålder……

Numera är hon som ett litet fjun i jämförelse med sin bror.


Härlig röd färg har hon den matchar min orange vattenkanna ute.

Jag kom att tänka på en lustig veterinär på Scandinavian-Winnerutställningen som vid besiktningen sa att hon förstod de som gick över till mer färgstarka varianter det måste vara svårt för en sådan där (rödtabby som Belle) att hävda sig!

Nu är inte jag särskilt känsligt lagd så repliken blev att det skiter jag i vi är bara ute efter certen ändå. Och det fick vi ju! Men ibland blir man förvånad över människor för en sådan sak säger man väl bara för att trycka ner någon i skoskaften. Om nu mottagaren väljer att ta åt sig.

Desto roligare är såklart att få alla komplimanger istället på en kattutställning man kommer mycket närmare publiken så att säga än på en hund, så många besökare som letar katt kommer fram till burarna pratar och frågar. Och Elvis ställer ju gärna upp som klappobjekt så då kan man ju låta folk som vill klappa kissen!

Och det är många där som beundrar creme/rödfärgen som är mycket finare i verkligheten än på någon bild. Givetvis är jag heeelt opartisk som vanligt!
Inga toppenbilder på damen men halvbra jag får fortsätta att fotografera……

4 thoughts on “Motsatsen till fotogenique?”

  1. Fantastiska “pälsbollar” – väldigt härlig mask färg också! En fråga dock – hur ligger de storleksmässigt, alltså vikt? Har ingen riktig känsla för hur rasen är storleksmässigt.

  2. Nej birmor är väldigt lätta för att vara långhår man behöver t e x inte bada dem om man inte ska ställa ut. Det räcker med borstning ca 1 ggr vecka med mjuk karda.Jag har extra lätt då det är dotterns katter hon brukar gå igenom dem varannan dag ungefär. Så jag behöver bara fungera som baderska i samband med utställningsmiley

  3. De är verkligen jättefina dina katter!! Och färgen är helt fantstisk. Men hur är det med pälsen, är det mkt pälsjobb med dem eller håller de sig “fräscha” utan att de ska borstas varje dag?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *