Aktiveringskurs 4/7

Den här veckan har det varit aktiveringskurs på schemat med Isis. Den här gången var det agility där vi fick prova på och lära oss grunderna alla hinder utom balansbommar m m. sedan fick vi gå en bana.

Det är ganska kul hur hundar är hemma har vi långa agilitytunnlar ute som Isis rusar rakt igenom, eller kryper om det är pudlarnas! Hon tycker det är jätteskoj. men där fick jag jobba lite för att få henne igenom tunneln bland annat kröp jag igenom tunneln själv och blev omkörd av Isis då till allas munterhet.

Samma sak däcket där tog det inte särskilt länge för henne att fatta att hon skulle igenom, sedan när vi gick banan hade hon ingen aning om att vi skulle igenom……trots att vi såklart repeterat den flera gånger.

Det svåraste av allt, slalomet var hon jättebra på. jag körde med klicker och vi fick börja med slutet där man ställer sig mittemellan de två sista pinnarna och klickar när hunden går över men placerar belöningen bakom sista pinnen. Sedan lägger man på fler pinnar vi jobbade bara med 4.

Men kul tyckte hon allt att det var. Och sedan hann vi jobba en liten stund med apporteringen nu har vi kommit till att vi placerar en sak på en stol och sitter bredvid när hunden tar saken placerar man vänsterhanden under och säger tack eller vad man vill nu vill och belönar. När den fattat det håller man handen stilla så ska hunden söka upp handen efter att den tagit saken som den ju redan lärt sig förut.

Som vanligt är passivitet mellan att man jobbar en viktig sak, något Isis är bra på. Och hon var rejält trött efter agilityn mer än hon blir av att spåra så hon måste ha använt huvudet mycket.

VGW bältena är en välsignelse, hundarna kan förvisso dra men kan inte lägga någon riktig kraft bakom. Så promenaderna är 100 ggr lättare nu.

Igår var det regnväder den här sommaren måste tagit pris i sämsta vädret så då blev det soffhäng…..
Och när man ska gå och lägga sig får man vara snabb annars kan ens plats vara full av hundar…….som dessutom hoppat runt och stökat i sängen. Täckena är hopknölade och madrasserna på trekvart medan hundarna stirrar på en och undrar hur man kan tro att de rejsat runt i sängen?

Men ljuvlig är lilla damen för det!

Och de är fortsatt ganska söta ihop:

Puss
och puff!

Isis demodex har tyvärr kommit tillbaka men så länge det inte blir många fläckar så behöver vi bara avvakta tyckte vår kloka veterinär. Jag känner mig lite lätt uppgiven men det är bara att tralla på en dag åt gången.

3 thoughts on “Aktiveringskurs 4/7”

  1. Härlig kurs! Och kanon fina bilder på lillbusan :-DDå hoppas vi att det försvinner snabbt och inte kommer tillbaka, den otäcka demodexen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *