Aktiveringskurs 5-6/7 och Isis 8 månader

Hinner inte riktigt med i bloggen med det vi gjort men i söndags var det i alla fall viltspår på aktiveringskursen. Vi fick direkt lägga varsitt spår i bananform efter en skogsstig så vi kunde se varandras hundar jobba. Isis fick ett längre då hon spårat några gånger.

Sedan tog vi första fikat med hundarna medan spåren låg till sig.
Isis gillar fikat också……+18 grader hade vi underbart lagom höstväder.

Därefter gick vi spåret en och en och de andra tittade på det är intressant att titta på från sidan man ser så tydligt om hundarna spårar eller inte m m.

Isis tyckte återigen att det var gräsligt spännande att gå spåret, hon är så mycket unghund just nu, men jobbade sig sakta men säkert fram. Väl framme verkade hon tycka att rådjursklöven bara var äcklig hon är ju van vid älgklövar så den ville hon inte ha.

Vi lade nya spår, nu fick Isis ett i ganska öppen terräng. Sedan grillade vi korv och fikade igen!

Man blir lite sliten av allt fikande…..men korven var god tyckte Isis!

Den här gången var hon inte unghund utan kastade sig glatt ut på spåret och skulle nästan leka expresståg. När vi kom fram till klöven syntes det tydligt hur gärna hon hade fortsatt att spåra så det var allt ett för kort/enkelt spår för henne.
Och rådjursklöv vill hon inte ha det betraktades bara men en tydlig min av avsmak igen!

Kul hade vi och hon är verkligen kul att ha med och jobba med så glad och positiv och så lätt för att koppla av.

En av russlarna på kursen smet ut ur bilen; han tog sig igenom tygburen, ut genom bilfönstret som hade ventilationsgaller som han lyckades få bort och återfanns salig i säcken med klövar………Dalmatiner är ganska fromma hundar i jämförelse 🙂

Sedan hade vi nästa aktiveringskurs som var rallylydnad. Vi fick gå en enkel liten bana med hundarna med slalom, riktningsskyltar och lite stop; backa 1, 2,3 steg och stopp m m.


Helt ok att göra övningarna tyckte Isis och hade oväntat stort fokus på mig genom hela banan!

Därefter blev det lite agility igen och nu fungerade tunneln utan vidare och slalomet kom hon också ihåg. Sedan fick vi prova på den svårare platta tunneln, en sådan har vi också hemma och den brukar hon glatt rejsa igenom.

Isis väntar medan matte går banan.

Men på kursen var det lite konstigare så matte fick krypa in före så hängde hon glatt på. Isis är nog en lite otypisk dalmatiner som så gärna följer och litar på matte:-).

Sedan hade jag bara kattmat i skål som belöning på andra sidan så rusade hon glatt igenom därefter.

Hon älskar verkligen att åka till hundens hus och viftar på hela kroppen hela vägen in, det om något är ett tydligt betyg på vad hon tycker om kurserna. Och vår instruktör får hon nästan glädjefnatt av att se och det är nog ömsesidigt för hon tycker vi har en verklig guldklimp till hund i Isis, just för att hon är så social och go och glad, som sagt väldigt okomplicerad.

Isis har också hunnit bli 8 månader så några ståbilder blir det då:

Hon blir nog ingen “utställningsstjärna” som syster Freja men en exteriört ok hund och med det underbara temperament hon har så är jag inte särskilt ledsen över det!

3 thoughts on “Aktiveringskurs 5-6/7 och Isis 8 månader”

  1. ha ha jag kan riktigt se den lille rackaren där i klövpåsen Roliga kurser ni har Och utställningstjärna eller inte Hon är i allafall den sötaste Isisen 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *