Handlerkurs dag 2

Idag har vi kursat igen med lilla damen och jag hade visst fel.
Vi har inget problem med drive enligt Gerard dessutom springer hon inte för att de andra hundarna springer utan för att jag springer, jag är visst hennes resurs och det är ju det bästa av allt.

Lite trött Isis i morse

Jag är ju faktiskt van vid Freja som kan trava i ett väldigt högt tempo det kan inte Isis utan hennes fulla trav är lägre och det är ok så länge hon har kraft i det. Dessutom springer hon snällt bredvid mig vid hopp-hopp (full galopp) men det är ju bara att träna så hon får framåtsug. Jag är väldigt van vid Freja som ju är en “reaktiv” hund medan Isis är lite eftertänksammare även om man kan ha svårt för att tro det. Så jag har nog haft “fel” hund i mitt huvud och måste hitta hennes rytm.

Som sagt lite trött!
För detaljer om träningen hänvisar jag som sagt till tidigare inlägg i juli och augusti 2011.

Vad jag tar med mig för Isis är:
– Hopp-hopp träning lite här och var
-Att använda hopp-hopp som belöning även i ringen när domaren “släppt” en.
-Mer lek med Isis.

Bra var det för nu blev jag påmind om hur kul det är att ställa hund. Jag har tappat bort suget och glädjen i det och mycket annat hundrelaterat denna sommar och höst.
Det blir en “Dog management” kurs i december samt fortsättning på handlerkursen och det är bra för då har man ångan uppe och tränar vidare.

Men som sagt har det varit en lite jobbig sommar och höst så jag känner mig lite trött och “sleten” så nu tar jag en bloggvila ett tag. Hemsidan kommer fortsatt att uppdateras och sedan återkommer jag med nya friska bloggskrivarkrafter och kanske nyheter om kattungar eller annat kul, vem vet, om ett tag.

4 thoughts on “Handlerkurs dag 2”

  1. Kul att få ny glöd av kursen och att få hjälp att se det man själv är “hemma blind” för är ju guld värt!Välkommen tilbaka när du känner för det – men kattungebilder det vill vi se 😀

  2. Så godt å høre at du har fått litt av lysten tilbake. Kjempefine bilder av Isis. Skarpe og fine. Blir inspirert av din blogging, så jeg prøver å rekonstruere vinter, vår, sommer og høst. Det er jo litt dumt å bli liggende så langt etter. Håper du fortsetter å blogge. Fint å lese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *