Julbestyr I

Eftersom en ny plastgran införskaffats tyckte vi att det var lika bra att ställa upp den istället för att bära undan den och sedan kånka fram dem strax igen. Vi har plastgran av 2 skäl: allergi mot barrträd hos en familjemedlem och sedan är det mycket enklare.
Man behöver inte köpa/hugga sig ett träd och minimal städning.

Vi fick genast en radda med intressenter som hjälpte/till eller bara studerade vad vi gjorde:

Theo granskade noggrant topparna och testbet lite i dem det måste ju vara kvalitetskontroll så inte allt bara lossnar tyckte han.

Elvis lade sig i lådan och väntade, jag tror han väntar på alla kulor och allt glitter men det sätter vi inte upp än men snart. Förra året älskade han att ligga under granen och givet peta i kulorna också.

Sötaste Freja kom snällt och erbjöd sina finaste grejer till granen…

Varsågod husse ta den då!

Så det kanske blir ett annorlunda tema på vår gran i år, tuggknutar istället för smällkarameller och ihjältrampade mjukisdjur utan fyllning kanske.

Isis funderade fem sekunder innan hon skred till verket:

Mums minst lika gott som mattes hostor och tapeter tyckte hon.

Ville och Tim skötte sig och betraktade bara vad vi gjorde på avstånd. Jag tror att det blir en del II när vi ska klä granen………

Grått är det ute och idag var det dimma så det blir intressant att försöka ta kort. Men här är i alla några bilder från dagens promenad.

Sötaste och Isis. Bilden är lite typisk för dem Freja är städad och skötsam (för att vara dalmatiner alltså……) och håller koll på oss medan Isis stoppar nosen i allt! Vad hon står på huvudet för här vet jag inte men något intressant var det väl.

Isis spanar över klippkanten. Fullt med vitmossa som egentligen är lavar.

Och vår 15-åring som flyger fram över hällarna när han känner för det!

En blurrbild på Ville bjuder vi också på:

Och en i motljus:

På katt fronten är allt lugnt Belle har återgått till att vara Salles sällskapsdam, hon inledde med att ge honom två snytingar så visste han att det roliga var över men han uppskattar hennes sällskap ändå. Vi har låtit Theo och Salle träffas och det går bra för som sagt Salle är otroligt snäll. Theo, kastrerad som han är, fick någon form av kortslutning och skulle sätta på Salle…..men det gick bra ändå Salle vill helst leka.

Men Elvis sitter gärna och tittar på Salle när det är kompostgaller emellan men han vågar sig inte riktigt fram så vi har inte kunnat låta dem hälsa men vi får se. Elvis har ändå vågat sig fram mer och mer för han tycker fertila hanar är hemska saker. Och det kan nog vara klokt om man är en kastrerad kattpojke! Går de ihop så kan vi låta Salle vara lös i hela huset, så länge som han är kvar här. Och det blir tills vi vet om Belle är dräktig sedan ska han hem till Skåne. Eller till nästa löp om det inte blev något nu.

6 thoughts on “Julbestyr I”

  1. Vilken härlig bild på Tim – man ser nästan inte att han är en pudel. =)Hos oss kommer granen fram tidigt. Jag tycker det är jättemysigt att kliva upp på helgmornarna när övriga familjen sover, tända granen och sätta mig i fåtöljen med en bok…

  2. Det går alldeles utmärkt att ha flera katter ihop särskilt kastrerade ! Fertila honor kan ha väldigt starka åsikter om vilka de ska bo med så det är de som kan vara svårigheten. I en liten etta kan man nog inte ha alltför många samtidigt men vi har ju ett hus så de kan gå undan om de känner för det.Men även katter tycker om sällskap och sedan har man väl i aveln styrt mot katter som tolererar och t o m föredrar att vara med andra katter. Så vi har inte haft några problem med vårat gäng tvärtom uppskattar särskilt Theo och Elvis varandra och Theo skulle nog godta hur många katter som helst smiley

  3. Blev det några kampknutar i granen då 🙂 Lite roligt att läsa om katterna – speciellt när jag tänker tillbaka på alla (de som vet bäst) som sa till mig när jag skaffade min andra katt – att det aldrig skulle gå att katter inte tyckte om att leva flera utan ville vara själva… 😀 Dina härlig katter skratter dem rakt upp i ansiktet 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *