Ingen mera snö och kallt!

Efter fyra dagars snöande slutade det äntligen! Då blev det istället -20 men sedan bestämde sig vädergudarna för att ge oss -11 istället och det är betydligt bättre.

Eftersom trappstegen kom fram för justering av kattklätterställning passade jag på att roa mig med meningslösa övningar för hundarna d v s få dem att ställa sig på trappstolen.

Isis fick börja och hon är en fundersam tösabit. Jag körde med handtarget eftersom de lärt sig att sätta sin nos/tass mot min hand så började jag så. Freja fattade galoppen snabbt och blev så frustrerad av Isis tänkande att hon var tvungen att komma dit och visa, se här vad du ska göra!

Och se där det fixade Isis efter lite instruktioner av syrran. Hon t o m ställde sig upp mot nedersta trappsteget fortfarande på en tass så det nöjde vi oss med.

Freja som fått titta på hade ju hela konceptet klart för sig:

Varför ställa sig på något löjligt första trappsteg?

Pudlarna var också klara över uppgiften på nolltid men skymdes av publiken (prickarna som stod i vägen för kameran…..)

När det är kallt ute är det skönt med varma , levande sittunderlägg, Freja rekommenderar det varmt:

Hur Isis hamnat under kuddarna är jag inte säker på men hon är en mästarinna på att bädda runt i sängar, soffor o s v.

Ett annat knep är att tränga sig upp bredvid syrran också varmt och gott. Dessutom blir hon oftast less och går om man lutar tillräckligt mycket då får man platsen för sig själv, hälsar Isis.


Lunchpromenad blev det idag och både Ville och Freja tog det lugnt med snöhoppandet idag det tar nog litegrann att ha hoppat i snö i flera dagar, däremot tog inte denna dam det särskilt lugnt.

Här liknar hon faktiskt Freja!

Snö är som sagt ett medium som lockar fram valpar i det flesta hundar…..

Snöstorms Isis, visst ser ni henne i bilden?

Man behöver nog inte fundera på om hon gillar vintern, trots snö och viss kyla!

Och att tackla Freja så att hon står på näsan och blir full i snö. Kunde hundar fnissa hade hon nog gjort det rackarungen!

Så Freja får se till att ge igen när det går…….

Här står Isis och funderar på om hon ska ge sig in i djupa skogen. Vi förklarade att det bor björnar där och att det var bättre att hon följde med oss istället!

En liten söt tomtestuga finns det där vi brukar gå med hundarna.


Vinter är ju härligt på något vis skulle jag bara slippa skotta snö, sopa snöiga bilar slippa iskalla bilar och slippa köra i en massa snörök och slippa frysa, bara ha -5 så ok då. Då kan jag ha vinter!

7 thoughts on “Ingen mera snö och kallt!”

  1. Annars håller jag nog med dig. Lite lagom med minusgrader, antingen lapphandskar eller soligt, då är det härligt/mysigt med snö. Bara man slipper ligga efter vägarna – eller skotta. Fast det är klart, det allra mysigaste med snö(oväder) är att man med gott samvete kan krypa upp under en filt i soffan och lata sig.Det där med att “krabba” bland kuddar och filtar tills man kommer under – det känner jag igen, det är Nilla expert på. Oj, vad många lakan hon “krabbat” sönder när hon ska bädda ner sig i min säng…

  2. Nej efter att ha vistats i -25 idag så har jag ändrat mig när jag skrev inlägget igår måste jag a) ha varit berusad, b) drogpåverkad c) under knivhot. Välj vad som passar!-25 är bara hemskt! Jag vill ha värme och barmark.

  3. Bara – 5 Då tycker jag det är skitkallt 😉 Skrattade högt när jag såg nästan osynliga Isis bilden Härliga bilder Och det där med att sätta sig på syrran (i Wilmas fall brorsan) känns igen

  4. Vilka fina bilder! Ja visst är det skönt ändå med vinter 🙂 Jag visste väl det! Nu har du skrivit det 😉 Håller dock med om skottningen – det är pest! Och isfläckar under snön *blä* Annars så är det fint 🙂

  5. Nydelige vinterbilder av nydelige hunder (litt kennelblind :-)). Ser ut til at de virkelig koser seg i snøen. Her er det null snø. Synd, men sant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *