2013

Får börja med att önska alla Gott Nytt 2013 som jag hoppas blir ett bra år!

Och sedan fortsätta med de planer jag har för nästa år även om det inte är så mycket faktiskt!

Förra året hade jag satt upp dessa målsättningar:

Tim skulle hållas pigg och rörlig och det har han ju varit! Nu börjar han kännas mer gammal faktiskt men så är det ju.

Ville: Starta upp i anlagsklass i viltspår och det har vi gjort. Sedan tänkte jag även kursa i viltspår och rallylydnad men det har det inte blivit.

Freja: Göra MH och så hade jag planerat in en radda med utställningar och BPH har vi gjort men utställningarna blev det ju inte så mycket av då hon blev sjuk.

Katterna så hade jag planerat att ställa Elvis och det har vi gjort.

Så under 2013 har jag dessa planer på aktiviteter:

Tim: Fortsatt hålla igång honom.

Ville: starta upp i ökl viltspår och förhoppningsvis få ett championat, jag tror absolut att han fixar det. Och det är vad jag prioriterar i första hand under året. Nu efter nyår startar rallylydnadskursen som vi väntat på.

BusVille, bästa spårhunden

Freja. Där måste vi få bukt på hennes allergi, det har vi inte ännu även om hon blivit bra mycket bättre efter antibiotikabehandlingen och foderbytet samt kortisonet.
Hon hade ju kvalat in till Västernorrlandsmästaren där de ska ha fått BIR eller BIM för att få vara med men den går i början av mars och då kommer vi inte att ha landat med Frejas allergiutredning än för hon ska först stå på det nya fodret ända till slutet på februari och om allt går väl, vilket jag hoppas, ska vi sedan börja “provocera” för att se vad hon inte tål, alltså kommer hon säkert inte att vara i utställningsskick mellan varven så då får det vara tills vi är klara. Så jag räknar inte med att det blir några utställningar i år.

Freja

Framåt sommarkanten tänkte jag mig en spår- eller sökkurs med henne.

Isis: Lilla Ibbi tänkte jag göra BPH med under året blir kul att se hur hon är jämfört med Freja. Av de få hundar som utfört BPH är Freja väldigt mycket mer socialt trygg än medelvärdet så det blir kul att se hur lillskruttan reagerar, som jag tycker är ännu mer tillgänglig.

Till hösten tänkte jag gå en agilitykurs med henne, det tror jag att hon gillar.
Och göra HD-röntgen, inte för att jag ska avla på henne men för att så många som möjligt bör röntga sina dalmatiner så att man får en klar bild av läget och vilka linjer som har bra/dåliga höfter. Eftersom det nedärvs polygent behövs en bild av en hunds hela släkt, inte bara individen för att man avelsmässigt ska kunna bilda sig en uppfattning om vad olika kombinationer kan tänkas ge.

Liten bäbis-Isis

Och så får vi se om det blir en ny prick eller inte här mot höstkanten.

När det gäller katterna så är vår tanke att ställa ut Elvis och sedan Belle mot höstkanten efter att hon haft sina ungar och blivit steriliserad så får vi se hur länge det tar för henne att återhämta sig. Saladin får först göra sitt jobb med att producera en kull till, sedan ska han också kastreras och ska han ställas så blir det senare.

Elvis vår snyggkille

Och för min del tänkte jag passa på att lära mig lite till det finns en del spännande föreläsningar här runtomkring, jag har anmält mig till en antomikurs i mars och tänkte även gå på avelsföreläsning samt “varför dömer domare så” och utbildning i avelsindex, ett spännande verktyg lämpligt för de egenskaper som nedärvs polygent som HD.

När det gäller utställningar blir det bara Iggesund och då är det för att jag kommer att “jobba” där inte ställa ut. Lite synd för det är ju kul men den tiden kommer väl när jag har en hund att ställa ut igen som kan stå sig i konkurrens litegrann.

Alltså ett lugnt år på sitt sätt för mig.

Som sagt Gott Nytt 2013 som jag hoppas blir ett bra år och det året då vi får vår första birmakull!

3 thoughts on “2013”

  1. Gott Nytt År till er med!Hoppas verkligen att Frejan blir besvärsfri och får må bra! Tycker ändå att det låter som spännande planer – med förelsäningar är ju oftast spännande!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *