Slut på vintervilan

Sista dagen av julledigheten fast jag har ju jobbat några timmar också förra veckan så lite har man ju fuskat. Men skönt att få vara ledig det behövdes.

Vi har väl inte hunnit med så mycket på det nya året, Isis har ju varit “konvalescent”, och fortsatt inte kunnat ha tratt men det har fungerat bra, hon har låtit såret vara väldigt bra ifred och då vi var hemma hela tiden så gick det fint.

Konvalescenten hade tråkigt så hon ägnade sig åt att underhålla sig lite väl mycket med katterna, det var inte uppskattat. Hon fick sig en liten snyting av Theo som aldrig brukar slå med klorna. Men det var välförtjänt. Jag är inte säker på att hon lärt sig så mycket av det…….

Isis fick även prova på att gå ett hårt spår för första gången. D v s hon fick spåra på skottad väg. Alla fick såklart spåra men det var premiär för henne. Hundarna går så väldigt fint med nosen i spårkärnan när man spårar i kyla trots att det är väldigt öppet så vittringen borde kunna ligga ganska brett. Och eftersom det är en väg så är det per automatik störningar folk och hundar som går där.

Men det var ju inget konstigt tyckte Isis att följa mattes spår efter en väg och kul var det också!

Som spårslut använder jag en toarulle med något i, jag är ju inte ute efter tävlingsträning utan sysselsättning.

Isis med spårslutet.

I veckan fick hon ju vara och ta bort stygnen så nu är hon inte konvalescent mer. Lite svullen i benet är hon men ingen infektionssvullnad så vi får se om det fortsätter att vara så eller om det går tillbaka.

Efter veterinärbesöket tröstade sig Isis med lite kattmatsstöld och plastbunke-lån. Hon gillar att gnaga på plast.

Freja har blivit betydligt bättre hudinfektionen är helt borta, skinnet ser fint ut och även fötterna är mindre röda så det går åt rätt håll! Skönt det!

Och katterna stökar runt som vanligt här är det köbildning till liggplatsen högst uppe i klätterställningen som är populär det finns nästan alltid en katt där.

Belle har fått en egen dräktighets- och kattunge blogg så att jag har det samlat.
Lite pudelpälspyssel hör ju också till vår vardag:

Jag fick lite experthjälp! Elvis kom och kollade läget. Som sagt katterna gillar att komma och klampa runt i pudelpälsen och gnugga pudlarna när de är på trimbordet.

7 thoughts on “Slut på vintervilan”

  1. Vad skönt att det går åt rätt håll med Frejas hudproblem.Jag tycker hundarna bli hopplösa när det är snö, särskilt nysnö. Ja, inte om man lagt ett spår förstås, men när man bara är ute på en kortare “pinkpromenad” – då är nosen i backen hela tiden, och att sätta ner rumpan för att göra det man är ute för, det är mindre viktigt. Så snön (eller kylan) måste göra att det luktar extra mycket/gott….

  2. Skönt att bägge prickarna är bättre 😀 Och tack för tipset att fästa kopplet där uppe på den selen Det har jag inte tänkt på Kan ju vara bra ibland 😀

  3. Skönt för lilla fröken Isis att stygnen är borta! Kul med vinterspårning, tror minsann jag också måste ta lite tid till det 😀 Blev sugen nu 🙂

  4. Skönt att det går åt rätt håll för prickfröknarna.Ville vill fylla 7 år i år, inte 6 som du råkat skriva in……..tror jag i alla fall.Vilken tur att du får hjälp med gamlingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *