Segdraget

Isis bula verkar vara en segdragen, eller kanske kvarlämnad, sak?
Trots antibiotika så kvarstår den så nästa vecka blir det röntgen och sannolikt operation. och eftersom hon hunnit bli 1 år så tar vi höfterna också när hon ändå ska röntgas och få lugnande.

Isis är en knähund som brukar komma och hoppa upp emot en, då ska man lyfta upp henne i famnen! Husse lyckas ju med det.

Notera hur nöjd hon ser ut.

Medan matte brukar lyckas lyfta henne med mycket möda och stort besvär för att sedan ragla iväg till närmsta soffa eller liknande för att sätta sig där med hunden. Hon sitter blick stilla, ja bortsett från att man kan få en massa pussar.

En bild på sötaste och henne när de hittat en nedblåst gren ute som de tog med in och roade sig med:

De är som så söta ihop dessa två. Oftast låter de dessutom som två motorsågar, Freja har alltid lekmorrat och nu verkar Isis ha tagit efter henne. Ljudeffekter är viktiga för leken verkar det som.

Hundar har verkligen olika favoritlekar med mig alltså. Ville gillar att kampa med mjukisdjur och liknande och det ska helst avslutas med att jag gömmer den under en filt eller liknande som han får rota fram. Han älskar även när jag låtsas krypa med fingrarna mot hans leksak.

Freja älskar att bli jagad runt bord så man kan se varandar och ändra riktning. Hon gillar även att jag i samband med det springer iväg och gömmer mig bakom något och sedan hoppar fram och säger bö när hon kommer för att därefter jaga henne. Kamplek är såklart kul!

Isis kampar gärna men vill inte hålla emot mig utan bara Freja. Hon tycker det är roligare med fysiska lekar som knuff-leken d v s hon kommer fram till mig, jag puttar undan henne och flyttar mig, hon kommer fram igen jag puttar undan henne o s v. Hon kommer fram till en och stirrar idogt på mig när hon vill leka det. En annan lek hon gillar är att få hoppa upp mot mig och jag låtsas grabba tag i henne och tufsa till henne och hon “biter” i mina armar. Kanske ingen lek för kamphundar men med henne går det bra.

Och jag tror inte jag är den enda barnsliga människan som leker med mina hundar så vad är era favoritlekar?

2 thoughts on “Segdraget”

  1. Wira älskar också att stå/jagas på andra sidan bordet – men det ska helst vara med Husse, och då kan det gå riktigt vilt till. ;)Jagas överhuvudtaget är kul, och kamp förstås… Det tycker båda två.Nilla tycker också om, eller hon har nån form av “hatkärlek” till det – men man “kryper” med fingrarna mot henne och säger “det kommer en ip, han kommer och går, han tar vad han får, och så tar han IPEN!!!! och så petar vi henne i magen. Hon ligger formligen och studsar i soffan och väntar på IPEN-petet. Så det brukar vi plåga henne med titt som tätt…. 😉

  2. *näe näe leker aaaaldrig med mina hundar ;-)* Skojja bara, Clifford älskar kamplekar, men bara med mig aldrig med någon annan hund. Han leker även gärna tafatt lekar då med mig eller en hund.Dizzy leker (numera) gärna kamplekar med mig, tafatt med hundar eller katter. Men favoriten måste väl vara att få valla mig ute 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *