Vidare utredning

Freja har ju ätit sitt hypoallergifoder i 8 veckor nu och är betydligt bättre. Lite gul förvisso men inte alls farligt bubblig. Och tassarna är betydligt bättre om än inte helt bra men det är nog mest en tidsfråga än något annat.

Jag har varit i kontakt med vår hudspecialist på djurakuten och nu ska vi ge Freja lite av allt. Första svaret man vill ha är ja eller nej, är det fodret som är orsaken? Så därför ska vi ge henne allt möjligt i två veckors tid och se om vi får en reaktion eller inte. Man är alltså inte ute efter att veta exakt vad hon regerar på utan om hon regerar på något hon äter.

Sötaste som vill ha vatten direkt ur kranen.

Freja lär ju uppskatta det hon stjäl som en korp bara hon har minsta lilla chans nu när hon bara får torrfoder. Häromdagen stal hon kyckling ur en varm stekpanna så det var ju tur att vi ska börja testa henne nu då!

Isis är bara en liten vilde just nu hon bet sönder mina nya glasögon för någon dag sedan. Lite mer hjärngympa behövs nog för henne.

Och idag har jag varit på rallylydnadskurs med Ville, den sista gången, jag har ju missat två p g a kattungarna och att jag var så förkyld förra veckan, det var en riktigt manlig förkylning. En sådan man känner sig halvdöd av alltså.

Vi fick gå två banor och det gick förvånansvärt bra med tanke på alla skyltar vi missat under de två gångerna. men Ville verkade “komma ihåg” mycket så det gick bra. Han älskar ju att gå bana, han är väldigt följsam i sig.

Apropå kattungar så har de ju en egen blogg, länk finns på hemsidan.
Tjejen får stanna här har vi bestämt och hon ska kallas för Junie. (Twilight i stamtavlan) Hon är otroligt söt nu, som en liten sockertopp men jag har inte tagit någon bra bild på henne.
Och en bild på den creme gossen som ska heta Twister. Han är mycket mer livlig, sprattlig och rörlig än sin syster så han har nog fått rätt namn skulle jag tro!
Blir spännande att se hur han utvecklas de närmaste veckorna.

5 thoughts on “Vidare utredning”

  1. Jodå Katta du vill ha valp 🙂 Även om Isis är en demolition women så hade jag inte velat vara utan henne. Hon älskar att pussas och kela och har en väldigt bra “avknapp”. Så ibland ser man den vuxna förståndiga dalmatinern skymta fram, det är bara en tidsfråga 😉

  2. Spännande med att få börja ge “allt” igen… När jag läser hur Isis uppför sig så undrar jag om jag verkligen vill ha en valp! ?Bosse har ju alltid varit så snäll och inte förstört något nånsin, jo han tuggade på dragkedjan till min stövel i vuxen ålder en gång :-)Janne däremot….puh!

  3. <3 Hoppas ni hittar vad Freja är aleergisk mot och klart det blir tråkigt att bara äta små äckliga bruna kulor.Du får sluta visa pippi filmer för Isis kanske- hon lekte säkert sakletare men slant med munnen när hon skulle lyfta dina glasögon 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *