BIG

Eftersom vi hade inofficiell utställning på hemmaplan så hade jag anmält Freja.
Och än så länge så är hon i utställningsskick även pälsmässigt, fast hon har börjat bli gulare igen då vi börjat ge av allt. Så vi får se hur hon ser ut till helgen.

Hon var verkligen glad och trivdes som fisken i vattnet på utställningen. Och vi tyckte det var himla avkopplande att bara ha en hund med, vi brukar ju ta med alla utom Tim. Kul att hon trivdes så bra! Hela hon känns att må mycket bättre nu än vad hon gjorde förra året.

Freja blir undersökt av domaren Harto Stockmari. Det som är lite kul med denna februariutställning är att de alltid har “riktiga” domare trots att den är inofficiell.

Isis syster skulle också varit med men ägarna blev sjuka. Så det var bara vi som var dalmatiner så BIR:et var lättförtjänt.

Men sedan blev det BIG-final och där hade vi konkurrens!
Freja sprang sådär bra igen så det känns i hela kroppen. Så hon blev BIG-1!
Sedan blev det väntan till BIS-finalen och där blev vi inte placerade. Och hon kändes mycket segare också men sak samma! BIG är alltid kul att få.

Kritiken:

Feminin helhet, bra proportioner, bra huvud. Korrekt bett. Bra hals.
Välkroppad, typiska vinklar. Trevligt temperament. Rör sig bra men
aningen mjuk i ryggen under rörelse.

Det var ju en lyckad början och slut på det här utställningsåret för henne för så länge vi håller på med allergiutredningen tänker jag inte anmäla henne till officiella utställningar eftersom jag inte vet hur hon ser ut så långt i förväg.
Men nästa år kanske om allt går väl med allergin och vi har kontroll på den.

4 thoughts on “BIG”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *