Diagnosen klar

Allt vi har petat i Freja nu i en veckas tid har börjat synas nu. Jag har ju gett små smakbitar av allt vi äter för att få med så mycket som möjligt plus Magnussons kex så att det även blir spannmål liknande det hon ätit förr.

Och resultatet kom snabbt, hon är nu “smutsgul” i ryggområdet och huvudet. Området motsvarande knogarna på en människa har börjat bli rött igen och ljumskarna har fått en svag rodnad. Hon har även börjat gnaga sig i bakbenen. Mer svar än så behövs inte hon är foderallergisk.

Såhär illa ser det inte ut nu men samma smutsgula ton kom fort! Detta är från oktober innan vi for till Djurakuten.

Nu bryter vi allt smakande (stackar Freja som varit i himmelen) och så blir det bara Purina tills hon är bra igen. Därefter blir det att testa ingrediens för ingrediens så att jag vet vad hon tål att äta och så vi slipper det dyra -men bra- Purinafodret. Jag siktar nog på James Wellbeloved som har “rena” ingredienser och inte sådant som “animaliska biprodukter” m m.

Det är en lång resa kvar eftersom ingrediens för ingrediens ska testas under två veckors tid och däremellan måste hon åter äta bara Purina. Och nu behöver vi inte heller ha kontakt med Djurakuten mer om inte något problem dyker upp. Jag är otroligt glad att jag for till dem och deras hudspecialister för annars finns nog risken att Freja inte levt så länge eftersom hon skulle fått återkommande ständiga hudinfektioner och blivit sämre och sämre i huden…… Det lönar sig att vända sig till specialister!

Alltid sötaste Freja!

9 thoughts on “Diagnosen klar”

  1. Ja färskfoder kan vara ett alternativ senare. Men oftast är det ganska hög proteinhalt så jag vill inte riskera att hon får ful päls av den orsaken så vi gör en “feltolkning” nu under elimineringen. För nu ska jag testa fyra ingredienser (ett åt gången) så kan vi byta till ett normalare foder om allt går väl. Och fortsätta testa olika ingredienser.

  2. Vi kämpar också på. Just nu försöker vi minska på medicindosen – igen… får se om det funkar. OM det funkar så ska vi med tiden även försöka med att testa det “Nisse” äter… Men eftersom kvalsterallergi-medicinen funkade rätt bra, och sen med allergifoder också, så har hon blivit i stort sett helt fri, förutom lite “bubblig” päls, så känns det som att det kan vara både också för henne… Men – skönt att dom kunde bli “bra” i alla fall, även om det är med dyra mediciner och dyrt foder (och att dom stackarna får, i egna ögon, “svälta”).

  3. Stackars Sötaste Freja!Tur att ni åkte till den stora staden till specialisterna. Ni har en jobbig tid framför er men tur att hon bor hos just Er!

  4. Just ja, har för mig att jag såg att någon tipsade om det förut på facebook men säger det ändå; Vom og Hundemat är jättebra men kanske blir lite jobbigt, kladd och kanske svårt och få tag i. Jag har problem och få tag i det här…men väldigt nöjd med det i övrigt. Och just att det innehåller rena råvaror och inget spannmål (finns väl iofs en sort med ris).

  5. Lilla hjärtat! Hoppas det är ett begränsat urval hon är alergisk mot! Kan tippsa om James Wellbeloved (hur det nu stavas) foder för stora raser – när Clifford fick det vanliga (små kulor) så prutta han någo förskräckligt eftersom han kastade i sig maten, men med de stora så blev vi av med fisdimman 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *