Västernorrlandsmästaren

Det blev Västernorrlandsmästaren för oss också idag. Jag har ju aldrig varit med på något liknande förut så det var kul att prova på.
Först förhandsbedöms hundarna en och en av domaren.
Sedan var det årsmöte och därefter lottades startordningen ut.

Vi fick starta 3 och 3 och då är det en matchshow där bara en går vidare för att möta andra vinnare o s v tills bara en vinnare återstår! Så här är det bra om man slipper få en rosett för rosetterna gavs till de som fick tacka för sig. För varje omgång blev det större och större rosetter.

Freja fick gå mot en whippet och en irländsk varghund. Hon var verkligen taggad och i sitt rätta element när man applåderade och allt. Hon blir superlycklig av applåder!

Det syns t o m på bilden hur på hon var!

Hon sprang bra och som sagt var jätteglad hela tiden men det hjälpte inte vi fick oss en rosett ändå, det var varghunden som gick vidare.

Fina rosetter är det!

För eftersom det är BIM och BIR-vinnare som tävlar har man ju verkligen konkurrens! Extra kul var att en bekant kom fram och tyckte att det var så härligt att se en hund som är så glad i ringen, då har jag lyckats med min utställningsträning! Så vi gjorde vårt bästa och det är jag nöjd med. Jag tycker varghunden var värd att gå vidare den hade magnifika rörelser!

Freja passade på att fira med att sno en massa rostbiff, hon gillar visst inte att vara åter på sin “endast-hundmat-diet”

4 thoughts on “Västernorrlandsmästaren”

  1. Vad kul att hon gillar det så mycket och det är klart att hon ska ha aplåder :-)Tråkigt med bara bruna kulor och är det fest då ska det vara lite festligare 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *