Ibbis och Villes semester

Ibbi och Ville fick ju som sagt åka på en kort semestertripp till Spanien, Fuengirola närmare bestämt.

Vi åkte med tåg från Båstad till Kastrup, väldigt smidigt och sedan flög vi direkt till Malaga. En resa på 3 h och 20 minuter. Matte var en aning nervös över att skicka hundarna som cargo men allt gick bara bra som sagt och när vi tog ut dem på flygplatsen ur buren var det glada hundar som kom ut.

Sedan åkte vi tåg till Fuengirola och där hade jag missat att kontrollera förutsättningarna. Alla hundar, i alla fall stora, ska ha munkorg på sig när de åker med offentliga medel. Vi var alltså tvugna att stoppa in hundarna i burarna igen och bära Isis in genom spärrarna och ner till tågstationen. En envis vakt vägrade låta oss bära ner burarna och sedan sätta hundarna i dem. Vid det tillfället hade matte lite mer sydländskt temperament och svor ve och förbannelser över pompösa paragrafryttare och diverse annat, att bära Isis i en flygbur är lite tungt. På svenska vilket nog var det bästa annars hade vi nog inte alls fått åka tåg kanske…..

Men på tåget kom vi och det är ju faktiskt min sak att ta reda på vad som gäller. Så nästa gång ska jag ha med en enkel munkorg som Isis är van vid. Det verkar inte vara så avancerat även Haltigrimmor verkade räknas som munkorg!Isis njuter av solen i Fuengirola.

Väl framme i Fuengirola gick vi direkt till lägenheten och packade lite snabbt upp sedan tog vi hundarna med utför att äta lite.
Hundarna var väldigt avslappnade med tanke på att de var i en helt ny omgivning med helt andra dofter och mycket mer folk. Att ha dem på restaurangen gick hur bra som helst.

Dagen därpå var det morgonrastning på stranden när den röda solen solen gick upp innan de hunnit sopa stränderna för dagens solande och innan alla människor hunnit komma. Och därefter en bilresa för att titta på sten och handla så att vi skulle ha frukost och lite annat tilltugg, samt några flaskor Lambrusco som vi också hittade där till matte förtjusning. Även hundmat inköptes och också Frolic som godis, Isis älskar verkligen det. Men som husse säger det är ju inte konstigt, det syns ju på omslaget att det är dalmatinergodis! Det var i alla fall tur att vi köpte det för det var den enda hundmaten Ville ville äta medan vi var där.

Kvällen avslutades med långpromenad och sedan mat på restaurang Isis och Ville uppförde sig som att de alltid brukade äta ute på restaurang och fik och satt snällt och lugnt under bordet. Isis var riktigt trött på kvällen det märktes, medan Ville glatt kunnat strutta på hela natten och partaja om han fått . Hundarna trivdes också med att få vara med och vara i farten hela tiden det var det inga tvivel om.
Och sista rastningen blev igen på stranden när det var folktomt. Stranden i Fuengirola är väl upplyst hela natten.

Isis på restaurang.

Dagen därpå var det en tur till Gibraltar och på vägen dit fiskade vi upp bästa kompisen som också var i Spanien, det var jättekul.

I Gibraltar kontrolleras alla pass på alla som ska in. Vi parkerade bilen på Spanska sidan och gick in till Gibraltar för att slippa eventuella bilköer.
Hundarnas pass nöjde de sig med att se att det fanns, de kontrollerade inte vad som var infört.

Det var väldigt mycket folk och väsen och en massa engelska bobbysar fanns det också.
Men som sagt hundarna verkade verkligen trivas som fiskarna i vattnet även då.
Snälla kompisen höll hundarna så vi kunde åka upp med linbanan på Gibraltarklippan. Där finns en massa apor och man kan inte ta med hundarna upp för aporna attackerar hundar. Utsikten var helt fantastisk!

Det blev en nostalgitripp det fanns även Engelska telefonhytter där.


Isis phone home

Dagen därpå var utflyktsmålet en av bergsbyarna Mijas. Där får man måla husen i vilken färg man vill bara det är vitt! Mijas är alltså en av spaniens vita byar.
Isis var lite sugen på att åka åsnetaxi.

Men vi hoppade över det. Det var en fantastisk utsikt ut mot kusten även där.
Varmt var det men alldeles lagom för att hundarna och vi skulle orka hålla igång hela dagarna. Mellan 19-25 grader varmt.

Det finns givetvis en massa små affärer man kan handla allt möjligt i. Det enda jag faktiskt köpte utom mat var en katt i keramik gjord av en spansk konstnär.

Dagen därpå var det Fuengirola och att se lite av den som gällde. Sedan på kvällen blev det en fantastiskt förbeställd paella som var helt fantastisk. Vi träffade även på Fuengirolas brandkår som var på utryckning, inget allvarligt men de körde bort alla som kom för nära. men vi fick komma och ta en bilder på Isis vid deras brandbil. Brandmännen var jättetrevliga och berättade att vissa brandkårer i Spanien har “firedogs” Men inte dalmatiner. Fast Isis gör sig med en brandbil, det tycker jag.

Och sedan var det hemresa igen. På Kastrup tog det evig tid att få ut hundarna först en timme efter att vi landat körde de ut dem till oss. Lite för länge tycker jag. I Spanien kom de direkt med det övriga bagaget.

Sammanfattningsvis så gick det mycket lättare att ha med hundarna än jag trodde innan och de trivdes verkligen med att vara i farten och luffa runt hela dagarna bland en massa folk och hundar. Vi fick många komplimanger för hundarna. Och de uppförde sig verkligen väl. På kvällarna och morgonen fick de passa på att springa lite på stränderna när det ändå var folktomt annars har de levt stadsliv hela dagarna. Och restaurangbesöken var ju också uppskattade såklart!

Jag kan absolut tänka mig fler semestrar med hundarna, Italien hade varit intressant……..

One thought on “Ibbis och Villes semester”

  1. Det var trevligt att få ses även på “hemmaplan”, nu vet du var jag finns ibland.

    Ja, hundarna var fantastiska att se, snälla som vanligt. Även jag var orolig för Villes flygtur innan….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *