Hemläxa och Alvin

Nu har vi uppehåll på kursen till sista september men här ska inte latas utan hundarna ska kunna 3-4 freestylemoment till dess.

Jag och ville ska försöka oss på att krypa, buga och slutligen ett moment jag inte minns namnet på som innebär att hunden snor 180 grader runt och kryper in baklänges mellan benen på en.

Som avslut får Ville göra sin egna grej han kan nämligen nysa och det rejält samt flera gånger om man frågar honom om han är sjuk……

Jag har också bestämt mig för att skaffa mig en ny hund för att i framtiden ha något att eventuellt tävla med. Inte ställa ut dock. Och rasvalet är pudel eftersom jag trivs med pudlarna men inte med att klippa dem. men det finns så många klippare runt om här när jag ändå inte ska ha hunden utställningsklippt att det inte är ett problem.

Den här gången har jag också gjort mitt val av uppfödare helt annorlunda än jag brukar. Jag har alltid annars köpt hundar från utställningslinjer i syfte att ställa dem också och fäst störst vikt vid vad de haft i stamtavlorna och samtliga har haft mer än en champion i stamtavlan. nej hundar ärver inte meriter det vet jag men jag har trott att man därigenom ändå ska få hundar med mer än mediokert utseende och av viss kvalitet.

Den här gången har min prio varit att föräldrarna ska vara PRCD-testade (en gentest för en variant av PRA) ögonlysta, patellaundersökta u a och då jag tittat på mellanpudlar även ha HD-fria föräldrar. Dessa tester gör de flesta uppfödare så det är inte konstigt, PRCD är ett krav för registrering. Och låg inavelsgrad.

Helst hade jag velat hitta föräldrar som är BPH eller mentaltestade men det däremot är inte lätt.

Sedan har fäst störst vikt vid hur valparna har det i hemmet. Utställningsmeriter har jag för övrigt fullständigt struntat i.

Jag fick kontakt med en uppfödare som föder upp långhårstaxar och som nu hade sin första pudelkull. Hon hade en röd dvärgpojke till salu så jag åkte dit för att ta mig en titt.

Valparnas mor var en väldigt glad och trevlig tik, vig som en liten apa klättrade hon smidigt över alla staket o s v. I huset fanns även två taxar, sedan två foxterriers på besök och sedan kom även en stor svart blandras på besök ( med ägare såklart) Sedan fanns även skolbarn där och ankor ödlor och lite till. Samt tre katter. I allt detta var alla djuren så lugna trygga och avslappnade trots att det dessutom flög helikoptrar över huset med jämna mellanrum, det låg så till att de flög där över på vägen till sjukhuset.

Och valparna växer upp mitt inne i köket. Givetvis är de också ute och det var ganska så höga trappor ut som alla kavade uppför som små lämlar när de skulle in och sova. Det borde ge en bra förutsättning för väl socialiserade små valpar tror jag!
Varken mor eller far har utställningsmeriter och kan inte få det heller i dagsläget,då de är tvåfärgade, men flera av valparna såg bra ihopkomna ut. Även vår lille röde gosse men han har en förfärlig svans som är böjd över ryggen på honom så han har nog inget att komma med vad gäller utställning. fast det var ju som sagt inte med i mina planer. Det kändes väldigt bra så får tiden utvisa vad det blir!

Och uppfödaren tyckte också det kändes bra så om inget oförutsett inträffar ska den lille röda gossen som ska heta Alvin på papperet flytta in till oss om några veckor. Jag tror han får behålla det namnet till vardags med.Det ska bli kul att ha valp i huset igen och en liten tröst faktiskt i mina kraschade uppfödningsförhoppningar. Givetvis blir det några bilder han är söt som en liten rosenknopp:

One thought on “Hemläxa och Alvin”

  1. Det blir kanonbra och han är sååå söt lille Alvin!

    Tur att du tog detta beslut så att du har någon att träna och så småningom tävla med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *