Allmänlydnadskurs II

Den här gången fick vi prova på lite rallylydnadsbanor. Trots höglöpande tikar, ja inte bara en utan två! lyckades Ville jobba och göra det riktigt bra han verkar komma ihåg litegrann av det vi en gång i världen tränat. Och hade ett riktigt, riktigt bra fokus, det känns skönt!Och kul var det visst också!
Sedan hade han bråttom hem igen för att fortsätta med att uppvakta damer….

Min klippare som jag går till ska sluta, så nu har jag fått tips om en pudeluppfödare som har trim också. Ska verkligen inte klaga ändå här finns väldigt många klippare i närheten mot vad jag är van vid.

Annars övar vi vidare med olika övningar hemma med bägge hundarna. Eller idag var det bara Isis som ville träna, Ville är mest kär. Så vi övade att gå mellan benen och att backa. Jag har inget minne av att jag lärt Isis att backa men hon kunde det på en gång? Alltså att ta några steg bakåt och bara det är ju svårt ofta får man ju börja med att belöna minsta lilla lutning bak. Ibland överraskar de en de små liven.

Jag har ju också grunnat hur jag ska göra eller inte framöver och har bestämt mig för att Isis får vara min sista dalmatiner, det blir inga fler. Jag tänkte sluta med dalmatiner redan 2006 och med facit i hand borde jag ha gjort det. Fast man ska ju inte ångra sådant man gjort, jag har haft en hel del kul på vägen men mycket sorger och besvikelser också.

2 thoughts on “Allmänlydnadskurs II”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *