Allmänlydnadskurs II

I onsdags var det prova på agility. Dvs vi fick prova på tre delar i agilityn.
Tunnlar, slalom och hinder.

Ville har alltid tyckt att tunnlar är suspekta föremål. Sticka in huvudet ja, men inte ett dugg mer. Men vi började med att trycka ihop kortaste tunneln så mycket som det gick och hoppsan var han igenom med matte lockande på andra sidan. Sedan drog vi ut den bit för bit, tog därefter mellantunneln och slutligen den längsta.
Det är aldrig försent att lära gamla hundar sitta!

Slalomen lärs in med klicker, de ska bara gå igenom två pinnar och man går mot dem från rätt sida och så fort hunden passerar mittlinjen klickar man och belönar så hunden kommer runt sista stolpen. Jag tror inte att jag tränat det alls med Ville men han fattade galoppen väldigt snabbt. Sedan fick vi träna tekniken att springa “rakt” igenom slalomen med 4 pinnar lite mer isär och extern belöning.

Och så hopp över tre hinder med extern belöning.
Agility måste ju vareviga hund gilla, Ville likaså!

Idag hade vi spår så Ville fick gå ett som jag lade med 4 leksaker i spåret, ca 450 meter långt. Den här spårgruppen är kul för man lägger spår åt varandra, antingen personspår med leksaker och/eller pinnar beroende av hunden eller viltspår. Eftersom det var första gången för Ville i denna kurs fick jag gå ut spåret åt honom.
Han är väldigt spårsäker och markerade leksakerna men vill inte leka eller liknande utan han vill fortsätta spåra. För den delen vill han inte sluta heller alla spår är för korta enligt honom. Man har även med sig en observatör som kollar hur hunden spårar det är nyttigt. Hon tyckte också han är väldigt säker och vet exakt vad han håller på med. Och föreslog att jag skulle byta till pinnar istället.
Så nästa gång tar vi och kör med pinnar istället ska klicka in honom (igen) på två pinnar jag fått låna hem.
Så får jag fundera hur jag gör framåt han är ju godkänd i anlagsklass i viltspår så jag kanske borde köra viltspår med honom och ge mig på öppenklassen.

Och så avslutade vi med grillning och gemensam genomgång av spåren.

Ett bra sätt att starta dagen på!

Jag hoppar i alla fall på denna spårgrupp och då får alla tre hundarna vara med och spåra! Så på lördagarna blir inte sovmorgnar på ett tag! Här är ju spårsäsongen lite längre än däruppe……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *