Valppromenad

Nu är det väl dags att skriva llitegrann om Alwex också. han är en filosofisk liten herre som låter som en smärre elefanthjord när han springer. Katterna springer han glatt efter och försöker få dem att leka med honom så fort de ger honom chansen.
Isis försöker han också fjäska med för att få henne att leka men hon verkar tycka att han är för liten och är så noga med var hon sätter tassarna när han håller på och studsar runt henne.
Ville upplyser oftast Alwex om att snorungar inte gör sig besvär, de ska hållas kort men ibland leker han med honom på tomten. Vilken lycka!

Idag har han fått vara på valppromenad och det var spännande! Det var nog över 20-talet med hundar och Alex var absolut minst. Först var han tvungen att bara sitta och titta på allt med sedan började även han knata runt. Bästa sällskapet för dagen var den största hunden han kunde hitta- en 4 månaders Bouvier. Otroligt söt!
Nyttig träning i att vara hund och det blir fler valppromenader för honom!

Han är annars väldigt lyhörd för mig och lär sig saker fort. Inte för att jag dresserar honom något särskilt, nu ska han miljötränas, tränas i att vara på bord, fönas, klippmaskinen etc. Även burträning står på Agendan. Vi har varit i Ängelholm och gått med de andra hundarna och lite ensam också. På tågstationen, även utanför den där det är mycket trafik och bussar, på zooaffärer.

Han har också fått följa med till veterinären då Theo en morgon var alldeles svullen runt ansiktet, han såg ut som en hamster. han kunde i alla fall andas obehindrat och var inte svullen i strupen som tur var. Theo har helt sonika bestämt sig för att han är utekatt och klättrar över inhägnaden…..så då får han vara det då. men han får inte gå ut på nätterna. Theo är väldigt mycket lyckligare nu kan jag säga han går inte alls runt och jamar lika mycket samt har gått upp i vikt. Vi bor ju bra till för att ha utekatter även om jag egentligen inte vill ha det. Men de andra får vackert hålla sig till inhägnaden!
Oavsett så visste veterinären inte riktigt vad det kunde vara det såg ut som efter ett ormbett men det fanns inga bitmärken. Så han får avsvällande och antibiotika.


Åter till Alwex så har han redan vissa lustiga vanor, en är att han ska in i duschkabinen med mig varje morgon. Han blir såklart blöt om fötterna och lite vatten på kroppen får han ju men det bekymrar inte honom. han tycker om att leka dragkamp och leka med mig d v s han kommer med leksakerna till mig, det är bra så vi leker en liten stund varje dag så han ska behålla föremålsintresset. Hoppas jag.

Folk frågar ofta vad är det där för hund, visst är det en dvärgpudel? Kan de ha den där färgen?och tycker han är gräsligt söt. Dalmatinervalpar brukar ofta väcka uppmärksamhet men han är värre. Kanske för att han ser så mjukisdjurgullig ut. Kom att tänka på att detta är fjärde valpen som Ville får uppfostra men nu blir det inga fler under hans livstid.

En deltagare på promenaden såg fram emot att valpen skulle bli vuxen för de är så jobbiga när de är små. Visst är det skönt när de blir vuxna hundar men jag tycker valpar/unghundar har en alldeles egen charm så jag njuter av dessa ögonblick under valptiden! Tids nog blir de vuxna och förståndiga och väluppfostrade……Efter att först varit unghundar och slynglar och det är då man ibland vill sälja dem. Eller kanske inte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *