Grå december

Snön lyser med sin frånvaro , ganska förväntat när man bor här och vissa dagar är väldigt grå och andra fantastiska. Igår var det soligt och fint så vi var ner en tur vid havet och trots att det inte kan vara särskilt varmt hoppade Isis som vanligt i vattnet.
Alla hundarna älskar verkligen att vara på stranden. Bilderna här nedanför är från igår.

Att sedan åka hem och göra lusselängder (som dessutom såg ut som de exploderat) kändes lite konstigt……

Min älskade lilla Junie finns inte mer och det är en stor stor sorg för mig. Eftersom hon bara var två år och då jag dessutom fött upp henne själv så blir det ju ett särskilt band man har.

Idag har vi haft valpkurs och inledde med teori om aktivering och valpspår.
Sedan ut och trän aoch vi började med tasstarget. Där ska hunden själv förstå att den ska trampa på musmattan.

Därefter var det dags för inkallning, valpinkallning då man får lämna hunden och gå så håller instruktören den och släpper när man är längst bort. Tre gånger kallar man in och belönar släpper och går igen. Här var det med en svårighet på slutet eftersom man då hade alla andra hundarna vid andra sidan av ett kompostgaller. Men Alwex hänger bara med mig.

Och sedan var det att gå fint i koppel med alla hundarna inpå varandra. Om någon hund flippade ut får man sätta sig i ryggsäck med den en stund och sedan fortsätta. Koppelträningen går till så att man bara vänder och går åt motsatt håll om hunden drar och när den går fint utan att dra belönar man. Och såklart ska man göra det hemma också. Samma sak där det gick jättebra för lillskrutten.

Och slutligen var det ligg från stående. Godis i en knuten hand som man lägger mellan frambenen och sedan så väntar man på att hunden lägger sig. Inte ett sitt emellan utan då tar man upp den, den ska fälla ner frambenen först.

Som sagt Alwex är väldigt lätt att träna med tycker jag , kanske för att jag senast haft tre dalmatinervalpar och det är viss skillnad På koncentrationsförmåga m m. Att det sedan finns folk som hävdar att allt beror på föraren är för mig fascinerande när jag ser hur olika mina hundar är. Olika raser har definitivt olika förmågor. Men alla hundar behöver träning det tror jag på!

Tiden går fort snart är kursen slut. Alwex är ett litet frö som det är full rulle på.
Som jag nämnt är han jämt med mig i duschen på morgonen och nu har han kommit på att han kan plocka upp silen ur avloppet i duschkabinen så då gör han det varje morgon. bara för att han kan! Valpar är som småbarn, de ser allt och undersöker allt.

Blir intressant att se hur han blir när han går in i slyngelåldern den kryper närmare nu….Men än så länge är han världens bästa valp och mest underbar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *