världens bästa valp

Idag har vi som vanligt på söndagarna roat oss med valpkurs med världens bästa valp. han har även varit och blivit friserad så nu börjar han se ut som en pudel.

Idag fick vi börja med att träna på musmatta d v s tasstarget. Det har klickat för honom nu så nu ska jag börja skicka honom från längre avstånd och belöna med boll för att få upp farten. En övning som är lämplig att börja med för att få fart och fläkt i det momentet.

Sedan fick vi träna att leka kombinerat med fokusövning då vi backar. Leken går ut på att man ska ha två lika värda, kampvänliga leksaker,leka med det ena och när hunden är på och kampar blir man passiv så den släpper och slänger iväg leksaken. sedan tar man fram nummer två och startar upp leken med den. detta för att slippa erövrarrundor då hunden springer runt en och säger nananana du kan inte ta mig…….istället kommer de farande förhoppningsvis med leksak nummer ett i munnen och börjar leka med dig igen.

Alwex leker gärna numera, det är jättekul. han gillar sina morr-bollar bäst d v s bollar med snören. De kallas för morr-bollar för han låter alltid när han leker med dem, det gör han inte med andra leksaker.

Alwex med en av sina morr-bollar.

så vi tränade fokus med godsibelöning mot vänster knä med lite bollelk som belöning mellan varven, det blir faktiskt en helt annan intensitet i momentet hos hunden då. Och så ska vi tänka på att belöna, belöna, belöna fort och ofta!

Därefter ligg från stående, inte helt hemma där ännu jag fick belöna att han gick ner med bara frambenen först igen sedan så fungerade hela liggandet.

Och sist idag var bakdelskontroll på sten. hunden ska upp och stå på stenen med frambenen sedan ska den röra sig mot höger med bakbenen och frambenen kvar på stenen hela tiden. Den här herrn har bra koll på att han har en bakdel redan nu, han kan backa som ett jehu så det var inte så svårt att få honom att lyfta på ett bakben och det räcker till att börja med. Idag blev han trött och tappade sugen vid denna sista övning så vi gick och satte oss och vilade istället. Jag har haft med mig leverkorv och kört med på slutet de andra dagarna eftersom han älskar det och han kanske behöver det lilla extra just på slutet. Jag hade inte med mig leverkorv idag.

och sedan så undrar jag varför så många trimmare/klippare måste hålla på och härja med hundarna. jag lämnar aldrig mer mina hundar till en klippare utan att vara med, efter att hämtat hem en jätterädd pudel efter en klippning.

Mina uppfödare har varit suveräna på att klippa utan att bråka en massa med hundarna men den jag gått några gånger hos nu hade visst en dålig dag och började neja Ville och skaka honom. Ville som av okänd anledning tycker det är jättejobbigt att få nosen klippt och bråkar man med honom så blir det eter värre.
Så jag har sagt att de gärna får ta och lämna nosen så gör jag det själv för för mig fungerar det.
För övrigt står han snällt stilla utan att konstra.

Jag fick flyga upp och stoppa det hela och sedan pratade jag lugnt med honom så gick det bra.

Och sedan var det Alwex som skulle fostras då var det nej, nej nej nej stå stå stå stå. Jag blir så trött. “För det var lika bra att han lärde sig på en gång.”

Jag får mina hundar att stå utan att rycka, skrika, slita och dra i dem. Så nu var det slutklippt där. Jag blir så besviken på människor. Spelar ingen roll hur bra man är på att klippa om man ska bråka så med hundar….

Hunden före ryckte hon i en tova i benet med kammen så den nafsade efter henne. Inte konstigt när det gör ont!

Nåväl här finns många som kan klippa pudlar. En fördel med att bo här!

3 thoughts on “världens bästa valp”

  1. Hej Monica, gud va han e ljuvlig o vacker lille Alwex, å du e ju otroligt duktig att hålla på med honom, va fin han är. Hoppas på en riktig stjärna, och det blir han säkert!
    Ha en riktigt god jul så hoppas jag att du inom kort får ett brev från mej…

  2. Vad roligt med kursen! Det låter verkligen som en toppen kurs!

    Men mindre roligt med trimmet. Hoppas du hittar någon rikgit bra som ni alla kan trivas med!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *