Prova-på-agility

Sista gången på allmänlydnadskursen och idag var det agility. Eller rättare sagt att prova på tre hinder. Rena hopphinder, slalom och tunneln. Inget av detta har Alwex varit i närheten av alls. Vi fick börja med slalomet där hunden ska lära sig att springa igenom pinnarna som först ställs upp brett sedan snävare och snävare. Alltså ett drag framåt inte ägaren vid sidorna.
Alwex går ju igång på leksaker så det var ett naturligt val att skicka igenom honom med det som mål. Efter lite möda och visst besvär så fick vi honom att springa igenom det.

Sedan var det tunneln och det var rent ut sagt något eländigt påstod Alwex. Förmodligen försvann små hundar i sådana tunnlar, uppäten av någon av de tre elaka bockarna Bruse. Matte förklarade att brusebockarna bara vaktade broar. Men Alwex tänkte inte alls gå igenom där. Han är en sann rödtott. Men efter att klämt ihop ringarna så den var lite enklare att gå igenom- och med visst lock och pock gick det med och när vi sedan fick köra en sväng till sprang han glatt igenom tunnlarna utdragna, duktig hund!
Och att hoppa över hinder är ingen konst! Leksak som framåtsug och så skicka den lilla hunden efter.

Sedan var det slut på vår allmänlydnadskurs men redan nästa vecka fortsätter vi på nästa, lydnad 3, som är förberedande till antingen tävlings- eller rallylydnad om man så vill. Eller såklart agility freestyle, nosework m m . Jag har nog tänkt mig tävlingslydnaden därefter så ser vi hur det går. Eftersom han gillar spår så hade det faktiskt varit kul att försöka sig på bruks med honom men det är en bit kvar till det.

Mina övriga två får träningsmässigt “nöja sig” med att spåra de med och träna samma saker hemma som jag tränar med Alwex. Och annat som vi hittar på. Häromdagen var vi och promenerade i Ängelholm efter Rönne å, det är fantastiskt vackra gångvägar och en hel del folk och fä mycket för hundarna att ta in. Nästa gång måste jag ta med kameran. Efter det tog vi en lunch med hundarna i centrum. Ville och Isis är ju vana restaurangbesökare men Alwex har inte varit med förr. Men han tyckte det var alldeles utmärkt att äta ute och var lugn och fin under bordet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *