Lydnad III

Idag var första dagen på lydnadskursen som är förberedande för tävlings-/rallylydnad. Här är fokus på att bygga grundstenar som sedan sätts ihop till färdiga moment.

Isis som alltid lycklig i och vid havet…..hon lessnar aldrig!

Alwex har ju hunnit fylla hela 1 år den 17 juli tiden går jättefort! Nyss var han en liten handfull vi hämtade hem och nu är han en unghund! Födelsedagen firades med märgben för hela gänget och utegnagning av benen (medan matte och husse höll på med nockband på taket). För de som ville. Vissa hundar som Ville och Isis ägnade sig mest åt att gräva ner och upp sina ben. Det är tillåtet i vår trädgård-det är inte så noga med andra ord.

Bilderna i inlägget är från Sibirien mest stilstudier i svanhopp i vattnet. Gråmulet men varmt och skönt den dagen nu har vi jättevarmt igen!

Nyblivna 1-åringen, blöt, trasselsuddig och lycklig!

Vi startade med att träna target på musmatta. Alwex belönar jag med boll i snöre numera då han vet att han ska springa ut och trampa på mattan. Då kastar jag bollen över honom(framåtsug) Lek och byteshandel. Men bara 5-6 gånger annars är det inte kul mer.
Kul var som sagt nyckelordet även här!

Sedan tränade vi på fokus under baklängesmarsch där vi ska klicka och belöna när hunden tittar-på en förutbestämd del av oss. och givetvis följerför mig är det vänster knä ganska givet eftersom Alwex inte är så stor. Vad jag måste tänka på är att belöna bakom benet. Och gå långsammare tror jag.

Nästa moment var backa intill vägg. Här gäller det att backa ett steg åt gången med hunden med vid vänsterbenet hela tiden. Alwex är bra på det men han sneddar gärna ut. Jag får se till att hålla tätt in mot väggen tills han går rakt. Så tränade vi framför spegel och det var en störning Alwex tyckte det var en så snygg hund i spegeln som var oerhört intressant! Ja han är ju unghund så lite koncentrationssvårigheter hör väl till….

Därefter stenen, bakdelskontroll där Alwex klarar att trampa runt 180 grader. Jag har börjat ställa mig med sidan till mittemot honom istället för att står rakt emot.
Det här är det närmaste Alwex kommer till att bada smiley

Så avslutade vi dagen med platsliggning i grupp där vi kör det -just det- i grupp. Först sätter vi hundarna vid vänster sida och sedan lägger vi dem och vårt jobb är att se till att de ligger genom att klicka och belöna mycket. Nu till en början framför hundarna men här är det inte en fråga om att stressa vidare utan här är en fråga om att få dem att tryggt ligga kvar. Ju mer sällan man misslyckas, desto bättre för framtiden.

Leviterande Ville

Så det var dagens kurs, fortsättning på det följer! Som avslutning några bilder till!

En flygande nallebjörn…

One thought on “Lydnad III”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *