Helga 4 månader

Min minsta lilla Skrutta växer så det knakar men håller fortsatt ihop bra i kroppen. Jag är så glad över hur hon är, en positiv dam som gillar folk , att leka och att träna! Jag hoppas att det håller i sig fortsatt också!

Vi går valpkurs och hon tycker det är så kul. Kvicksilver som hon är i huvudet har hon ändå en väldigt bra förmåga att fokusera och fattar snabbt vad man vill. Det svåraste är att ta det lugnt.

Vi har också varit på ringträning och hon tyckte det var jättekul med en domare som kladdar på henne och andra hundar att springa efter. Så det blir nog valputställning snart, vi kan inte springa snyggt men med entusiasm och det räcker långt när man är valp.

Hon har fått vara iväg på en hundpromenad också med fler prickiga hundar och andra raser och i sann Helga-stil är det mesta bara kul.
Hon gillar att använda nosen, mycket, så jag är lite småsugen på att testa viltspår med henne senare, vi får se.


Jag slås av hur olika valpar verkligen är, redan från början. Nu menar jag mentalt och inte exteriört. Alla är väl lite busiga och vilda men en del är mer eftertänksamma som Alwex. Sedan är det stor skillnad hur sociala de är också. Förmåga att koncentrera sig när man tränar och leklust är också märkbart olika redan hos valpen när de kommer till en. Återigen; jag är väldigt glad att jag satte mig ner och tänkte igenom vad jag ville ha och väntade på en kull efter föräldrar med sådant som jag ville ha.

Som alla valpar hittar hon på en massa och har en växande provsmakningslista:
-tapeter, lister, bords- och stolsben, pennor, husses läsglasögon, m m.


Alwex knä har trasslat lite igen så vi pausar agilityn och testar nosework istället. När vi började kursen var Isis i höglöpet så jag trodde inte han skulle kunna arbeta på första kurstillfället med det kunde han visst det och tyckte det var riktigt roligt han fattade galoppen direkt. Så nu har vi Lavendelhydrolat hemma och tränar någon gång i veckan hemma med honom.

Ibland kan man mycket mer än matte tror!

Isis tränar fortsatt agility och vi har anmält oss till nästa tävling, fortsatt blåbär, Clear Round där det gäller att gå felfritt. Spännande och min målsättning är att ge tydliga och tidiga signaler till Isis så hon vet vad hon ska göra. Och det kanske inte låter svårt men det är en ambitiös målsättning för mig i alla fall!

Ibland är det nog lite jobbigt att vara lektant till små bitiga valpar .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *