God fortsättning och Helga 7 mån

Julen har varit lugn som vanligt passade jag på att vara sjuk när jag är ledig.

En trevlig om än snabb resa till Dalarna hann jag med, såklart en parningsresa (för hundar) Resultatet hoppas jag kommer att visa sig om några månader på kennel Delicate Designs som Helga ju kommer ifrån.

Jultomte hos oss i år var Alwex .

Isis fick vara tärna.

Isis som tärna.

Helga ägnade sig-inte helt oväntat- mest åt julgransplundring så till slut var allt pynt uppe runt översta tredjedelen av granen så då fick den åka ut. Nästa år tror jag granen får var ifred.

För övrigt kursar vi vidare med Helga, nu är det lydnadskurs, grundfärdigheter som gäller och fortsatt är hon en väldigt arbetsglad dam och det är kul.
Vi har även spårat lite mest “babyspår” d v s raka enkla spår och nu verkar hon ha fått ett riktigt bra spårsug så nästa gång blir det lite längre och med apporter i spåret.

Hon har ju också hunnit bli 7 månader gammal och är högre än Isis som min lilla valp har blivit en unghund. Eftersom hon är i fulåldern (6-9 månader) så borde man egentligen inte sätta ut bilder på henne men jag tycker det är kul att följa utvecklingen även när de är lite spetiga och inte hunnit få massa.
Sedan har vi fotat henne i rörelse och det ser lovande ut tycker jag hon har väldigt vägvinnande rörelser utan att man behöver kuta som en galning.

Vi får se vad domarna kommer att tycka om henne på utställningar helt enkelt, det visar sig med tiden.

Helga 7 månader
7 månader i rörelse
I rörelse med snuvig matte som blyankare 🙂

Och vi fortsätter att njuta av julefriden på vårt vis:

Isis och Helga med nyaste leksaken
Dessa två trivs verkligen ihop

Vi önskar alla en fin fortsättning på dessa sista dagar av detta året!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *