Gott slut i väntan på det nya året

Eftersom det är nyår imorgon passar det väl bra att kasta en blick på hund-året som varit.

Helga som 3 månadersprick

Det har varit både roliga och sorgliga saker.
Min fina Ville fick sluta sina dagar och även om det kändes att det var rätt och dags för det eftersom han hade ont, så är det ändå jobbigt att fatta det beslutet. Han var en stor personlighet och mattes bästaste spårhund. Det börjar bli många stjärnor på himlen som är mina.

Det är lite mysigt att tända ljus när kvällarna är så långa och mörka

Precis som jag hoppades så fick jag en ny prickflicka i huset. Min stora, glada, busiga Helga som är så rolig att träna med och som tar det mesta med en klackspark. Med henne har jag som planerat gått valp- och grundlydnadskurser och lite ringträning . Samt hunnit med en valputställning också! Hon fungerar väldigt bra i sådana miljöer och det är jag glad för.

Slalomträning

För min egna del har jag gått på en del intressanta föreläsningar inom hunderiet då och det mest intressanta var nog en BPH föreläsning. Jag hade funderingar på att fortsätta mentalitetsutbildningen , SKKs, under hösten men har inte riktigt haft ork för det.

Hemsidan har jag också lyckats sparka liv i och samma med denna blogg.

Och nu i slutet fick jag också en fråga om jag ville delta i arbetet i Mentalitetskommittén för svenska dalmatinersällskapet; det var oväntat men kul att få frågan så det ville jag såklart.

Alwex

Jag brukar ju alltid ha lite målsättningar också och för hundarna och under detta år var det att få Alwex färdig för blåbärsklass och Isis färdig för officiella tävlingar i agility. Där har vi inte kommit i hamn eftersom Alwex knä började krångla igen så vågar jag inte fortsätta med agility med honom. Istället började vi med nosework.

När det gäller Isis snubblade vi på upploppet kan man nog säga, hon är för övrigt i stort färdig för officiella tävlingar men spunkade ur rejält när hon märkte av publiken på en blåbärstävling. Synd, men vi fortsätter givetvis träna för det, dock tänker jag inte tävla med henne. Oavsett så har vi kommit långt som ekipage så det är ju kul bara det! Vi har ju flyttat till en tävlingsgrupp och tränar som om vi skulle tävla.

Isis firar påsk.

Så i stort tycker jag det varit ett bra år med många positiva händelser på hundfronten.

Helga 8 veckor och helt oemotståndlig

Jag hoppas att alla får ett fint slut på detta år och att man lyckats med en del av det man hoppats på och önskat sig under året. Jag önskar också alla en bra början på det nya året!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *