Glad Midsommar!

Midsommarkvällen var helt traditionsenlig; åska och skyfall så middagen ute uteblev så att säga.

Isis anpassade sig snabbt till de ändrade planerna och tuggade förnöjt ben i sängen istället.

Midsommarmiddag!

Den tryckande värmen gjorde så att bägge damerna hoppade över hund-middagen, det har jag aldrig varit med om förr…..
Jaja de lär ju äta mer imorgon istället.

Alwex njuter av att ligga i skuggan


På förmiddagen hann vi i alla fall med långpromenad i Håle hall, tryckande varmt redan då och midsommarlunch ute, med olika sorters sill och lax med tillbehör.

Helga som vet vad man ska ha nosen till 🙂

Sedan har vi ju hunnit med en start i anlagsklassen för viltspår med Helga och den klarade hon galant. Hon vek av på färska viltspår en sväng men kollade bara av det sedan vände hon tillbaka och avslutade de lagda spåret fram till spårslutet. Domaren tyckte att hon är en mycket duktig spårhund! Och godkänd blev hon ju.

Leksugen Helga

Så nu ska vi jobba vidare med öppenklass spår för att starta i det så småningom. Hon är en spårbegåvning min Helga hon är spårnoga och då får hon också ett bra tempo i spåret. Det var jättekul faktiskt för jag var inte säker på att vi var mogna för det men jag borde ju lita på min duktiga hund!

Vi har också haft en avslutningstävling i agilityn, gambler där man väljer väg själv och där olika hinder och hinderkombinationer ger olika poäng. Man har en viss tid på sig och sedan måste man genomföra en avslutningssekvens också inom en viss tid. Isis är skendräktig och inte sugen på att springa alls men vi lyckades ändå skrapa ihop nog med poäng för att bli tvåa, mycket tack vare att hon gillar balanshindren mest av allt och har bra kontaktfält. Det och slalomet är hinder som ger mest poäng.

Annars jobbar jag en del med träning av så kallad eboundary games d v s att hunden frivilligt ska vilja vara på en bädd filt eller liknande. Och dte ger allt resultat, Helga ligger eller snällt på sin pläd på kursen trots att hon är omgiven av andra unghundar som ju alla är just det “unghundar”.
Det är skönt och viktigt att hon kan slappna av och hålla sig lugn.

Vi har fått PM.et till BPH – Beteende och personlighetsbeskrivning hund så det blir spännande, det är nästa sak jag ser fram emot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *