Snart dax för Helgas första officiella prov.

Idag har det varit spårdag med hundarna. Personspår då. Isis och Alwex får fortsatt godisspår och då jobbar de noggrant i spåret! Eftersom jag inte ska tävla i personspår så är det ju bra att de går ett spår där de arbetar intensivt med att följa det, ur aktiveringssynpunkt.

Isis är nöjd efter sitt köttbullespår.

Helga, hon älskar verkligen att spåra och följer spåren noga så hon får inga godisspår. Två vinklar och det gick galant.

Helga i min väl använda spårsele jag skaffade den när jag hade min andra dalmatiner som var född 1989, det är ett tag sedan….

Vi har också fått en tid för att gå ett anlagsklasspår det ska bli spännande. Min målsättning är att jag ska lyckas läsa henne rätt i spåret och såklart att vi ska ta oss fram till spårslutet. Så får vi se vad det blir.

Vi tränar vidare i agility och har fått börja springa lite banor nu och hon är fantastiskt duktig. Och snabb!

FramförbytenRally tränar vi också vidare med och även det verkar hon tycka är riktigt kul.

Ungdomlig spänst och entusiasm är ju aldrig fel!

Vi har också haft en prova-på-dag för dalmatiner på BiaLitts hundcenter. Corona-anpassad såklart . Jag tyckte de prickiga som var där verkade gilla att få prova på agilityövningar, rallylydnad och nosework och hoppas att ägarna också tyckte det.

Som sagt ungdomlig energi!


Nästa begivenhet för oss blir BPH i juli och inför det har jag fyllt i en enkät om hundens vardagsbeteende som är en del i utvärderingen av BPH.
När jag svarade på frågorna reflekterade jag över att det var inte särskilt mycket jag verkligen sett Helga bli rädd för eller arg på. Så det blir spännande att se hur hon beter sig på BPH sedan, alltid visar de upp något man inte väntat sig. Och att sedan få se de andra i kullen göra BPH också är riktigt intressant. Att få se hur lika eller kanske också olika syskonen är.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *