Helga 1 år gammal

Grattis till min yngsta odåga som redan blivit hela 1 år gammal. Det har verkligen varit ett roligt år från att hon kom som liten 8-veckors valp med en smal liten nacke och stora klumpiga tassar , till den stiliga atletiska unghund hon är nu.

Alldeles nyinflyttad Helga
Och de där ögonen, helt oemotståndliga.

Det är mycket jag är glad över när det gäller henne, dels att hon finner sig tillrätta överallt, det är inte mycket som får henne att tappa konceptet.
Hon är en hund med mycket fart i men också en fantastisk förmåga att koncentrera sig och jobba och också vilja till det. Hon tycker om att leka och det fortsätter vi med!

När man har hunnit ha några hundar vet man hur mycket som kan bli fel på ett helt annat sätt än man gjorde med sin första hund (det fanns inga tankar på att det kunde gå snett med något då) och därför är man extra tacksam för de bitar som faller på plats som när det gäller mentaliteten och även medan de växer upp att det inte blir några problem med hältor, trassel med magar eller annat oönskat som kan dyka upp.

Stiliga Helga 5 månader gammalSå vi har hunnit avverka en valpkurs, sedan allmänlydnads- och lydnadskurs och pågående kurser är agility och rallylydnad sedan håller vi också på med viltspårträning.

Min härliga träningskompis som gillar att hoppa högtInte så att jag tycker ju mer desto bättre utan jag är bara glad och stolt för att det hela tiden gått så fint framåt med henne på kurserna. Hon är ett litet yrväder på ett positivt sätt. Hon är smart också och öppnar dörrar samt stjäl allt hon kommer åt, på typiskt dalmatinersätt. Hon sover i sängen under täcket och knuffar ut mig på sängkanten. Det är ganska skönt på vintern med extra dalmatinervärme förvisso…..

Vårkänslor! Dalmatiner och krokus klär varandraVårt första år tillsammans har varit ett fantastiskt roligt år. Och det kommande blir också spännande, hon ska röntgas och så ska vi göra BPH också. Det är ju viktiga delar för att avgöra om hon kan vara lämplig att gå i avel. Och så ser jag såklart fram emot att fortsätta med vårt kursande och tränande så att vi utvecklar oss som ekipage fortsatt under året. Så får vi se om vi vill satsa lite mer på någon särskild hundsport, det visar sig.

Födelsedagen firades med lammnacke och lite lekparty
Äntligen har det blivit lite varmare i varje fall det har varit en kall vår. Till helgen skall vi ha en aktivitets-/prova på dag för dalmatiner det blir spännande att träffa andra prickiga med ägare som också vill få jobba lite med hundarna.

One thought on “Helga 1 år gammal”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *