Dagens dilemma

En av de saker jag brinner för är ju att börja föda upp dalmatiner. Det har jag velat länge men inte fått till det än. Varför jag vill det finns det många svar på men den enklaste är ju att få föda upp den sortens hundar jag själv vill ha med de avelsmål jag har satt upp.

Helga som är i omplaceringsåldern= unghund 😉 Visar vad man kan sysselsätta sig själv med….


En annan sak jag brinner för är ju att hålla på med olika hundsporter med mina hundar. Att träna och jobba med dem är en speciell dimension i att ha hund. Dessutom är det för mig ett sätt att se till så hundarna har ett bra liv, de får aktivering och får använda sin hjärna på ett bra sätt. Sedan får man också en helt annan kontakt när man jobbar med sin hund och det gäller nog oavsett hundsport.

Helga håller koll

Jag är också sugen på att komma till skott och börja tävla inom någon hundsport, helst agility då. Ja jag har provat på förut men inte riktigt satsat på det. Och det kommer ju inte av sig själv som med alla sporter måste man-just det träna! Och det tar tid. Det gör att jag inte vill ha för många hundar, för att jag ska hinna med att träna och aktivera dem alla med den livssituation jag har. De tre jag har nu är nog mitt maxantal utifrån det.Och där kolliderar vad jag vill på flera sätt. Ska jag hålla på med avel behöver jag köpa in en ny potentiell avelstik och börja om med en ny valp och allt arbete som det innebär samtidigt som jag har mina andra hundar och då jag dessutom vill sikta på att tävla med Helga även om det inte kommer att bli i agility just. Hon är ju en hund som är väldigt rolig att hålla på med så synd att inte göra det då!

Helga och Isis som trivs med att vara två!


Där är mitt dilemma (för mer än bara dagen) som jag grubblat på under någon vecka. För att bena ut vad som är viktigast för mig. En av de svåraste sakerna här i livet är att välja bort saker för det måste man också göra om man vill uppnå saker.
Jag har inte varit så flitig med att träna os v under denna tid så hundarna har också fått ha semester men nu är det dags att sätta lite fart igen.

Alwex min coola kille.

I nuläget ha jag till slut bestämt mig för att lägga avelsplanerna på is något år (igen!) och istället satsa på träningen med hundarna och kanske också med tiden tävling med Helga då. Man måste orka 365 dagar om året med sitt liv.
Och att bara ha hundar utan att vara aktiv med dem är inte riktigt vad jag vill.

Närmast ligger att ta tag i viltspårandet igen så vi kan starta i öppenklass och sedan får vi se vad vi hittar på! Det finns ju mycket roligt att sysselsätta sig med, en av de saker vi ska testa är Hoopers agility i september.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *