I’m dreaming of a white Christmas…..

Nix det gör vi inte utan vi nöjer oss med en tur till stranden. Jag är som sagt ingen snöälskare så hellre en dimmig strandtur än mängder av snö!

Isis, Helga och Alwex. Syns vilka som gillar vatten och vilken som inte gör det.
Lite ödledalmatiner kanske med tungan flappande ute ur munnen.För hundarna är det nog som att gå på Liseberg, i alla fall dalmatinerna älskar det. Och även om det är kallt i havet typ 5 grader så vill de allt hoppa lite i vattnet, Helga mer än Isis som numera är äldre och värdigare, förr hade hon också plaskat mer.

Helga i sitt esse.Här är lite bildspam från den turen. Alwex var med men alla bilder på honom blev blurriga. Han hoppar inte i något vatten vare sig varmt eller kallt. Istället blir det en adventshälsnings bild på min sockersöta minsta hund.

Alwex som en röd liten Rudolf.
En flygande Helga med Alwex i förgrundenFör övrigt tränar vi vidare, idag var det agilityträning med Helga. Hon är verkligen snabb som blixten och det är ju bra om vi någonsin ska tävla, vilket jag inte har några planer på i nuläget.

Även Isis älskar stranden och havet.
Lika barn leka bäst

Men det ställer ju också helt andra krav på mig. jag får jobba mycket nu med att kunna skicka henne och lära mig att ligga före i banan för att det ska fungera. Idag hade vi en kul bana, som de oftast är, med mycket “spring-så-du-dör” där jag verkligen måste utnyttja möjligheterna att skicka Helga för att hinna med. Och det är precis det jag behöver träna på! Hon springer så hela tunnlarna hoppar och det låter som åska i dem.

Någon form av Slepiner i dalmatinerform.
Ibland står man stilla också!

Sedan en velodrom där jag fokuserade på att skicka Helga utan att röra mig mycket och jobba mer med kommandon än händerna.

Fart och fläkt över dessa unghundar.
Jahoo!


Och slutligen har vi slalom där vi får nöta på med några pinnar för att träna upp motoriken och orken. Slalomet är det svåraste hindret att lära in. Så jag får hala fram pinnarna hemma igen och nöta på lite under julen.

Hela Isis ser så nöjd ut när hon kommer springande för att tigga belöning. Det får man varje gång man springer till husse/matte!

Så vi önskar alla en trevlig sista advent. Adventsljusen är bortplockade här då Helga tyckte att mossa och ljus skulle plockas ut ur ljusstaken och finfördelas. Men julgranen står kvar; bara några kulor färre 🙂
Och glittret har katterna raveparty med varje natt så det får plockas upp från golvet varje morgon men än är det helt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *