Vårt Luciafirande

Vårt Luciafirande bestod av en liten träningstävling.
Jag vet inte varför men det är alltid lite extra kul att få tävla litegrann. Tävlingsnerver har jag men det är faktiskt oftast på ett positivt sätt.
Vi tävlingstränade i rallylydnad som ju också är en sport som jag inte varit så såld på. men Helga tycker det är så kul så då tycker jag det är roligt också. Som en av de andra deltagarna sade; det är så kul att se henen på banan hon viftar hela tiden på svansen. Och det gör hon t o m när hon sitter!

Helga som Rudolf, en riktigt söt en.Det man oftast får höra är att det ägaren tycker är kul kommer hundarna att gilla också. För mig har det verkligen inte fungerat så kan jag säga, ingen hund har gillat det jag gillat och tänkt mig när det gäller hundsport. Ville älskade spår, då tyckte jag det var jättekul. Isis vägrade ju att träna något annat än agility så då blev det vårt roliga. Men Helga bara gillar att träna allt så då är ju alla hundsporter kul med henne. Jag får hoppas att hon lever riktigt länge och är lika träningssugen framöver för då hinner vi testa mycket.

Men det bästa av allt med det är att jag tror att jag äntligen insett vad jag ska söka efter när det gäller att hitta hundar som jag vill ha. Det tog mig bara 50 år men det var väl det jag behövde för att lära mig något 🙂

Tillbaka till tävlingsträningen så var det två nybörjarklassbanor där vi fick 89 poäng på bägge och några stjärnor i kanten också för väl utförda moment. Hade det varit på riktigt hade vi varit godkända, gränsen är 70 poäng. Fast domarna var säkert lite extra snälla också….Men hursomhelst ; jag är jättenöjd med hur Helga jobbade med mig på banan.
Jag hade inte på min lista att tävla i rallylydnad heller men vi får väl se, fortsätta att träna det ska vi absolut!

Helga kan verkligen se ut som en beagle i ansiktet. De där sorgsna ögonen kan lura en till lite vad som helst.Vi har också ägnat oss åt att adventsfotografering av hundarna, här är Helga först ut med sin Rudolfimitation. Diademet klickade jag in på 5 minuter ungefär så tog hon helt frivilligt på den och gick runt med den. Det svåra var att få henne att sitta stilla på fotografierna. Av någon underlig anledning!

Och lussebullar är inte min favoritgrej så jag dängde ihop en saffransrulltårta med vit choklad och tranbär till Luciafika istället. Det är länge, länge, länge sedan jag bakat något. Men gott var det! Hoppas att alla haft ett trevligt Luciafirande, jag är väldigt nöjd med mitt lilla!

Helga , alltid så allvarlig i sin uppsyn, medan hon i själva verket är en glad pajas, ja rentav den gladaste hunden jag haft.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *