Gott Nytt!

Innan man siktar framåt på det nya året får man kanske titta tillbaka på det gamla och påminna sig lite om vad man gjort under det gamla året, ur hundperspektivet då. För min egna del så har jag gått en distanskurs i Hundavel och genetik hos SKK.
Hundaktiviteterna har vi kunnat fortsätta med då det mesta hållits utomhus och i små grupper enligt de rekommendationer som gällt. Det ger sig självt ganska mycket när man tränar hund att man inte går alltför nära varandra. Jag avstod från att åka iväg på en träningshelg i Värmland, med det läget som är. Jag får hoppas att det blir fler tillfällen för det.

Isis verkade inte tycka att agilitynträningen var särskilt roligt mer hon ville helt enkelt inte riktigt så hon har fått gå i kurs-pension under detta året.
Men det har kompenserats väl av att vi faktiskt provat på mer n jag trodde med Helga som tycker det mesta är kul, jag hoppas att hon fortsätter att ha samma underbara och positiva attityd framöver!

Allt blev såklart inte som jag hoppats heller men så är det med hundar och hundliv. Det är bättre att vara glad för det man har än att älta över sådant som inte gick bra så här har jag fokus på det positiva som vi gjort!

Januari:

Jag började rallylydnads och agilitykurs med Helga. Isis fyllde veteran, hela 8 år.

Helga

Februari

Vi kursade vidare i agility/rally med helga och agility med Isis.
Något som förvånade mig är att Helga visade sig vara oväntat förtjust i rallylydnad det hade jag inte trott!

dalmatinerskymning

Mars:
Vi ställde ut Helga på en inofficiell utställning för en icke rasdomare som trodde att Helga var blaffig och därför skulle diskas. Vilket hon ju inte är 🙂
Det bästa av allt för mig var att hon var så totalt orädd och nyfiken på utställningen, ingen sorger fanns där!

Vårkänslor

Maj:
Helga blev hela 1 år gammal, det känns faktiskt som att jag haft henne längre än så på ett positivt sätt då.
Vi provade också på att viltspåra för första gången, Helga fick börja direkt med att prova gå ett anlagsklasspår som hon fixade galant.

Full fart på agilityn!

Vi gick också med i en online-kurs som bygger på lekar, där hittade vi en hel massa kul att hålla på med.

Helga tänker djupa tankar kanske?

Juni:

Helga startade i anlagsklassen i viltspår och blev godkänd med kommentaren att om det varit öppenklass hade hon fått ett HP. Hon hade faktiskt bara gått viltspår två gånger före detta.

Vi hade också en prova på dag för dalmatiner på BiaLitts hundcenter där vi tränar och det var nog uppskattat av de som kom och de prickiga särskilt!

Havet är alltid uppskattat!


Juli:

Vi gjorde BPH med hela Helgas kull, hon var som jag trodde en mycket social och positiv hund! Systrarna var väldigt lika varandra överhuvudtaget kul att se.

Alltid lika glad oavsett om det är ståträning bara 🙂


Alwex fyllde 5 år.

Augusti:

Vi hade valpkullsträff hos uppfödaren och det var uppskattat av två och fyrbeningar.

Jag är inte helt säker på vad vi gör här det ser ut som att jag springer och bönar och ber Helga om något …..

September:
Vi startade två nya kurser med Helga, nosework och hoopers, det var inte planerat så utan meningen var att starta Hoopers med Alwex men han råkade ha en riktigt elak analsäcksinflammation och behandlades då den startade så det blev Helga som fick gå kursen.
Alwex var nog lika glad för det han är inte särskilt road av kurser ändå, men att träna hemma och på promenader är kul så då får det vara så.

Vi testar på Hoopers!

Oktober:

Vi var iväg på exteriörbedömning med Helga och jag kan hålla med den domaren i kritiken. Så jag är nöjd med det!

hemmamodifierad vipp 🙂


November:

Vi kursade vidare i de 4 hundsporterna, i Nosework fick vi testa lite mer tävlingsmässiga sök, det var intressant!

Rallylydnad, kontakten är oftast väldigt bra, jag är så glad över hur Helga utvecklas i denna hundsport också!


December

Vi fick prova lite tävlingsträning i rallylydnaden och det gick ju riktigt bra!
Hon är en liten pärla på det viset denna min Helga eftersom allt bara är kul!

Mina fina lilla pudelkille

Så trots allt har jag fått kunnat ha ett riktigt bra hundår och känner verkligen att jag och Helga utvecklas bra som ett team/ekipage. Jag har så vansinnigt roligt när jag tränar med henne, särskilt agility då men egentligen allt! Jag har börjat med två för mig helt nya hundsporter d v s nosework och Hoopers. Och får gå kurser för instruktörer som får oss att bli så mycket bättre!

Trött Isis 🙂


Så ett Gott Nytt År och Gott slut önskar jag alla, hoppas något positivt funnits under året för alla!

Vi ser fram emot 2021 där jag hoppas att Helga får fortsatt användning för nosen även i officiella sammanhang.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *