Målsättningar och aktiviteter 2021

Tycker det var nyss det var årsskiftet 2020 men det måste ju vara ett år sedan det med!

Hur gick det då med förra årets mål och aktiviteter?

Min målsättning för Isis var att att fortsätta att träna agility som om vi skulle tävla. Det lyckades vi delvis med, Isis verkade inte tycka att det var roligt mer så hon fick kurspension en bit in på 2020. Det var ingen tillfällig dipp utan mer långvarigt.

När det gäller Alwex skulle jag fundera över aktivitet för honom men kom fram till att det är samma där, han är uppenbart inte road av kurser så då tränar vi hemma.

Alwex

Med Helga skulle jag göra desto mer och det har vi gjort också! Trots begränsningarna. BPH och ledröntgen har det blivit, hon har blivit utställd om än inofficiellt samt exteriörbedömd officiellt. Och även en del utställningsträning har vi varit på.

Kurs i lydnad och rallylydnad blev det enligt plan och sedan också kurser i Nosework samt Hoopers som inte var med i min plan 🙂
Spårat har vi ju gjort som planerat både vanliga personspår och viltspår, t o m startat i anlagsklassen i viltspår.

För egen del hade jag tänkt mig att gå mera mentalitetskursen hos SKK men det har jag inte gjort. Det kan jag ta med mig till nästa år kanske!

Och vad vill jag 2021?
När det gäller Isis så får hon fortsätta att vara pensionär vilket ju inte innebär att hon trampar runt i köket utan hon får lika mycket träning och aktivitet som Helga och Alwex på hemmaplan. Alla får lite fysövningar mellan varven och det ska jag fortsätta med.

Alwex är de samma sak med.

När det gäller Helga tänker jag fortsätta att kursa i rallylydnad och agility, i agilityn är mitt fokus att vi har ett bra slalom innan året är slut! För rallylydnaden är det stanna momenten jag har extra fokus på men också uthålligheten; att kunna jobba med fullt fokus längre utan belöning.Nosework ska vi fortsätta med och där är ambitionen att vi blir klara för doftprov och tävling under året.
Rally och agility satsar jag inte på att tävla officiellt i år. Kanske några träningstävlingar då. Men vi tränas som att vi ska tävla.Hur jag ska göra för att försöka uppnå dessa mål är ju enkelt, kurser och träning i princip varje dag hemma. Jag ska kika lite på om det dyker upp några intressanta helgkurser också, kanske till hösten om det nu blir möjligt med tanke på covid.

I allt detta finns ju att både jag och hundarna ska ha kul med det vi gör!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *