Hejdå 2021-Gott Nytt 2022!

Som alla andra torrbollar så gör jag såklart en tillbakablick på mitt hundår under 2021. Det största som hänt var väl min lilla impulspudel Edison som är en helhäftig liten hund eller som en av deltagarna på vår valpkurs säger; han är en dramaqueen (jag tror hon inte förstår hans storhet riktigt :-)) . Ja det är mycket fart i den gossen precis som jag hoppats på. Mycket vilja också och det är också bra om jag sedan i framtiden lyckas få honom att använda den viljan i arbete. Social, positiv verkar han vara och ganska så obrydd i nya miljöer , väldigt nyfiken på allt som händer runtom. Han älskar dragkamp och lekar, så bra när man vill träna! Han hoppar glatt upp på bord (ja det är också bra om man ska träna agility) har rivit ner granen 2 gånger, första gången var en olycka, 2;a gången gjorde han det uppenbart med vilja, tyckte visst det var kul när hela granen kraschade och han kunde stjäla kulor etc…..Han är lite galen, på ett bra sätt, så kort sagt så håller jag tummarna för att han fortsätter att utvecklas som han gjort så långt!

Edison, livet ska levas i full fart!
Fina, fina Eddie!Planen är att kursa vidare under året med Edison allmänlydnad därefter agility/rally och sedan får jag se om vi försöker med “lydnadslydnad” också utifrån hur det gått.

Några utställningar hade ju också varit fint att prova på om det nu blir några under detta nya år, vi får se. Om inte annat kan vi alltid utställningsträna lite! Sedan planerar jag för HD-röntgen också mot slutet av året.Med Helga har vi kursat vidare i Hoopers, nosework och rallylydnad. Hoopers tyckte inte matte var så kul först, inte i jämförelse med agility, men faktiskt nu när Helga har börjat kunna springa lite längre banor mer självständigt och dessutom tycker det är jättekul så har jag ändrat åsikt. Det ska vi absolut fortsätta med även om jag inte tänkt mig att tävla i det.

https://galleri.pudal.se/#share?id=816106c1-1ba5-4e2f-a778-6155284079b1
PartypinglanNoseworken har vi kommit igång att tävla i, ett godkänt doftprov i NW1 och sedan några tävlingar, varav en officiell. Det har gett mersmak så det ska vi absolut fortsätta med under 2022. Både att träna och tävla menar jag då. Målsättningen är att Helga fortsatt ska tycka att det är jättekul och att jag ska bli bättre på att läsa hennes beteenden så att vi som ekipage utvecklas vidare.

Helgas rosett efter en clear round där 3 av 4 sök måste vara felfria.Rallylydnaden tycker Helga är jättekul så det fortsätter vi med men inte heller det är jag direkt sugen på att tävla i , det är bara kul att träna.

Alwex och Isis är ju kurspensionärer om än inte träningspensionärer, mina ambition är ju att träna något med alla hundarna i stort varje dag och det planerar jag att fortsätta med. Isis har ju haft juvertumör igen och opererats för det så jag hoppas att det inte dyker upp fler knölar nu. Hon är ju för övrigt pigg och i bra trim för sin ålder.

Isis med ett litet dalmatinerleende på läpparna.
Partypinglan 2.Jag har inte särskilt mycket nytt eller spännande på gång utan mer att jag fortsätter med det jag redan håller på med. Det som är mest nytt är ju att se var vi landar under året som team, jag och lille vilde Edison.

Jag hoppas att alla haft ett gott slut, det hade vi även om det pangas friskt här vid tolvslaget, hundarna får varsin fryst kong då och är nöjda med att pyssla med det då det smäller, även Edison som upplevde sitt första nyår. Ja Alwex måste ju skälla lite emellanåt på alla smällar; är man husets vaktpudel så är man!

Alwex som tomte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *