Hurra nu har vi flera saker att fira!

Det är i alla fall 2 saker som jag har att fira dels att Isis hunnit fylla 10 år den 19 januari. Hon är ju en pigg dam med en massa spring i benen fortfarande när hon väl är ute men inne är hon drottning utav sängen det är hennes absoluta favoritplats när hon inte knölar ner sig i soffan bredvid oss.

Så grattis i långt efterskott till min äldsta dalmatinerdam som såklart blivit firad IRL på sin riktiga födelsedag.

Isis i soffan med en av sina julklappar faktiskt.

I helgen var jag och Helga och tävlade i Nosework där ju hunden letar efter olika sorters hydrolat, för oss är det eukalyptus eftersom vi är i första klassen NW1. Det finns 4 olika grenar där man gör 4 sök i olika sökområden , inomhus , utomhus, fordon, och behållare. Sedan kan man tävla i samtliga moment också TSM, där man gör ett sök i de olika grenarna så det blir 4 sök det med.

Denna gång t ävlade vi i inomhussök, det var på en truckverkstad med säkert många intressanta dofter av gummi (däck) olja, fetter m m! Jättekul! Matte var fruktansvärt nervös det är jag alltid även om jag tycker att det är så kul att tävla. Helga var också peppad och ivrig att starta när vi väntade på att få gå in på söken, hon hade koll redan innan första starten på vad vi skulle göra.

Diplom-Helga



Vi klarade första söket, andra söket , jag hade ingen som helst tvekan på var hon hittade gömmorna även om hon är snabb med sina markeringar. Sedan blev det en paus och så dags för sök 3 och 4 , det klarade hon också galant så det blev maxpoäng 100 och 0 fel och då vann vi vårt första diplom! Det gick så mycket bättre än vad jag ens vågat tänka, min målsättning var att jag skulle kunna läsa henne rätt och det gjorde jag , hon var väldigt tydlig i sina sök, i det sista markerade hon lite slarvigt men det märkte jag och väntade bara ut henne så då jobbade hon sig ända in till gömman, klockrent . Puss på nosen på min bästaste Helga!
Man behöver 3 stycken diplom för att bli uppflyttad till nästa klass i varje moment. Nu har jag ju fått lite blodad tand så då blir det att anmäla till några till och hoppas att vi kommer med (det är svårt att komma med ; så många som vill tävla men någon måste man ju lyckas komma med på)

Här är protokollet, diplomet kommer på posten om några dagar.



Vi har ju också träningstävlat i rallylydnad förra helgen och visst blev det några fel men vad jag tar med mig därifrån är vilken helt underbar attityd Helga har, hon är så glad när vi tränar och fokuserad på mig.

Lille Edison växer han är nu 6 månader och har lärt sig att hoppaupp på matbordet. han spatseratde stolt runt där och hoppar nu upp och lägger sig och sover där med…..Jaja det är ju bra att han är sådan för agilityn och nosework med de ska ju våga klättra och klänga. Matte tycker han är den stiligaste pudelungen hon haft och han är så lik Ville i sättet på något vis. Det är verkligen 300 knyck med honom när han gör något.

Nu ska jag njuta av en fridfull kväll för helgen har varit minst sagt körig och rörig.

Det är som mörkast när det skymmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *