Hjärtrud och en titelhund.

Som alla mina FB vänner säkert sett flera gånger om (till leda) har Helga blivit en titelhund! I september tävlade vi i nosework, i samtliga moment. Hon satte alla söken vilket innebar att Helga är den första dalmatinern som erhållit en titel i nosework, nämligen NW 1. Jag är jättestolt över min duktiga prickflicka som lyckats med det!

Helga med sin titelrosett.


Det innebär också att vi kan flytta upp i klass två i den grenen om vi vill. Man får även tävla vidare i klass 1 så länge man vill men när man startar i 2:an så får man inte tävla i 1.an mer. För vår del måste vi också avlägga ett doftprov för den nya doften som kommer i klass 2 d v s lagerblad.
Jag tror inte vi är riktigt redo för 2:an ännu så det blir nog någon gång nästa år vi startar i det. Vi har ju fortfarande alla de andra 4 grenarna att försöka få 3 diplom i också för uppflytt om vi vill. Och det vill jag !

Sedan har jag varit på valptitt x 2 på en valpkull hos kennel Canifelis . Och det har lett till att en liten prickfröken som ska kallas Hjärtrud ska flytta in här om någon vecka. I stamtavlan ska hon ha heta Canifelis Gimme More, hela kullen får namn efter Britney Spears sånger. Hjärtrud är fruktansvärt söt tycker jag såklart och sedan gillar jag att hon verkar vara en socialt trygg dam som är nyfiken och framåt på ett trevligt sansat sätt. Föremål och lek var kul.

Pappa Rudolf kommer dessutom från samma kennel som Helga så det är extra roligt att känna till hanhunden väl, de flesta av mina valpar har jag ju inte känt hanhunden även om man oftast känner till hanhunden i alla fall.

Hjärtrud
En liten läckerbit
Söt som socker. Eller bara helt oemotståndligt söt 🙂

Det fanns fler riktigt trevliga valpar i kullen, särskilt två blaffor jag hade kunnat ta hem också, de var så härliga. Men det räcker såklart med en dalmatinervalp åt gången…..ja det räcker med en valp åt gången oavsett ras.

Ett annat av charmtrollen som nog kan bli en riktigt duktig tränings/tävlingshund med rätt ägare

Sedan får vi se vad vi kommer att pyssla med, nosework skulle jag tro och Hoopers men allra, allra först blir det valpkurs. Miljöträning, lek- och belöningsutveckling och annat smått och gott som är bra att valpar tränat på finns såklart med i planerna.

Så välkommen Hjärtrud till vår familj med två- och fyrbenta!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *