Snö

Och så var den här då, snön! jag förstår inte varför det måste snöa så vansinnigt mycket på en gång 5 cm hade varit alldeles lagom.

Tim fick vara på sin seniorkontroll idag, hjärta lungor, njurar, blodbild var alldeles utmärkt, levervärdena lite förhöjda. Men det kan de visst få vara när man är en gammal hund. Tyvärr visade det sig också att han gått upp i vikt och det får han inte göra med tanke på ålder och hans dåliga knän. Inte så mycket att det är någon fara med att söva honom och ta tandstenen men ändå. Förmodligen är det chipet (kemiska kastreringen) som orsakat det så det blir inga nya chip. Den sattes in i februari men verkar ännu då hans kulor är som små russin. Så nu blir det lite mindre mat tills han tappat några hekto. Ja det är faktiskt hekto det är fråga om på en liten hund……Och tandskrapning om en månad.

Men annars mådde han ju väldigt bra och som veterinären sa: Så här små hundar kan bli riktigt gamla bara de har bra hjärta, och det har han ju! Så nu ska han få extra B- och E-vitaminer det är visst bra för levern, alltid lär man sig något nytt.

Även om han är pigg så blir det inga glädjefnatt när första snön kommit.

Han ser snarare lite eftertänksam ut.

Kompisen Ville färemot fnattar och blir som en liten snöboll på en gång i denna eländes blötsnö, dax att ta fram overallerna!

Det lilla snömonstret

Och Freja behöver man inte ens fundera på vad hon skulle göra. Först stod hon bara och stirrade på bron på all snö som kommit under natten och sedan var det full rulle!

Visst kan hundar se lyckliga ut?

Hon fnattade glatt ensam………

Hoppsan tur att det gör inte så ont att stå på näsan i snön!

Man kan leka vinthund i snö också

T o m öronen står upp i pur förtjusning!

Eller ännu hellre med Ville

Hon är ruskigt ouppfostrad först lipar hon åt en

Och sedan kastar hon snö på en.

Men det är kul att jaga henne också

Om än det går lite långsamt efter ett tag i all snö.

Och det ser ut som om Ville står och skakar på huvudet åt Freja när hon yrar runt:

Blir hon alltför stimmig får man ju säga till på skarpen åt henne:

Freja vänder bort blicken och lovar att vara lugn och fin men……

…..lurad!

Middag idag var hemlagad pizza.

7 thoughts on “Snö”

 1. Vad skönt att Tim är en frisk och kry gamling. Det är den dagen man fasar för, då dom ska bli gamla och dåliga…
  Vi har också massa snö, och hundarna älskar det. Både att springa runt och busa, men det måste lukta väldigt bra i nysnö, för oj vad det spåras när man är ute och går.
  Nilla fick vara med ute och skotta infarten igår medan Wira gick på promenad. Oj, vad hon busade och lekte, tyckte det var jättemysigt att få vara ute lös på framsidan av gården, där det inte är inhägnat…

 2. Ser ut som om Tim glömt bort det där med snö. Här har vi inte heller fått någon snö, väldigt skönt men Wilda tyckte det var lika kul som Freja när vi hader det i vintras.

 3. Så mycket snö ni fått! Härliga busbilder i snön 🙂 Vår förra hund (münsterländer) fick vi operera redan innan ett års ålder pga knän som hoppade urled. Efter det så var han ok i tretton år till. Skönt att de flesta värdena var bra på Tim 🙂

 4. Nu har det börjat hos oss också, vi som har nog redan innan.
  Brum hade B-höfter och felfria armbågar, alla utom husse är nöjda. Lite bättre blev det när vi försökte förklara skillnaden, A står för Acke och B för Brum, helt naturligt eller . . .??????
  Skönt att Tim var Ok ännu.

 5. Det verkar som om hela Sverige har fått snö utom vi . Mig gör det ingenting men visst tycker våra tosiga hundar det är kul. Nåja det kommer nog hit oxå .. Fina bilder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *