Och så var den här då, snön! jag förstår inte varför det måste snöa så vansinnigt mycket på en gång 5 cm hade varit alldeles lagom.

Tim fick vara på sin seniorkontroll idag, hjärta lungor, njurar, blodbild var alldeles utmärkt, levervärdena lite förhöjda. Men det kan de visst få vara när man är en gammal hund. Tyvärr visade det sig också att han gått upp i vikt och det får han inte göra med tanke på ålder och hans dåliga knän. Inte så mycket att det är någon fara med att söva honom och ta tandstenen men ändå. Förmodligen är det chipet (kemiska kastreringen) som orsakat det så det blir inga nya chip. Den sattes in i februari men verkar ännu då hans kulor är som små russin. Så nu blir det lite mindre mat tills han tappat några hekto. Ja det är faktiskt hekto det är fråga om på en liten hund……Och tandskrapning om en månad.

Men annars mådde han ju väldigt bra och som veterinären sa: Så här små hundar kan bli riktigt gamla bara de har bra hjärta, och det har han ju! Så nu ska han få extra B- och E-vitaminer det är visst bra för levern, alltid lär man sig något nytt.

Även om han är pigg så blir det inga glädjefnatt när första snön kommit.

Han ser snarare lite eftertänksam ut.

Kompisen Ville färemot fnattar och blir som en liten snöboll på en gång i denna eländes blötsnö, dax att ta fram overallerna!

Det lilla snömonstret

Och Freja behöver man inte ens fundera på vad hon skulle göra. Först stod hon bara och stirrade på bron på all snö som kommit under natten och sedan var det full rulle!

Visst kan hundar se lyckliga ut?

Hon fnattade glatt ensam………

Hoppsan tur att det gör inte så ont att stå på näsan i snön!

Man kan leka vinthund i snö också

T o m öronen står upp i pur förtjusning!

Eller ännu hellre med Ville

Hon är ruskigt ouppfostrad först lipar hon åt en

Och sedan kastar hon snö på en.

Men det är kul att jaga henne också

Om än det går lite långsamt efter ett tag i all snö.

Och det ser ut som om Ville står och skakar på huvudet åt Freja när hon yrar runt:

Blir hon alltför stimmig får man ju säga till på skarpen åt henne:

Freja vänder bort blicken och lovar att vara lugn och fin men……

…..lurad!

Middag idag var hemlagad pizza.